ZangExpress: Jouw instrument voor muziek op school!

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen! Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school

Anderen over ZangExpress

“Ik ben afgelopen zaterdag bij ZangExpress 1 geweest. We vonden het heeeel erg leuk en hebben genoten van jullie energie, die wij ook ontzettend hebben gekregen. We zijn stuiterend naar huis gegaan.....”

Juf Denise - OBS de Vijverburgh

15  april 2015

Eerste korte terugblik: Van Mozart tot... 

 

vanmozarttot_lang

  

 

 

 

Het was een waar feest, 18 t/m 20 maart in De Doelen! In totaal bijna 1400 kinderen die deel uitmaakten van een geweldig concert, met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Er werd verrassend goed gezongen: veel scholen hadden zich via de website goed voorbereid en dat werd beloond met een grote glimlach op de gezichten van de musici én Beethoven zelf natuurlijk.

Van Monteverdi tot Sjostakovitsj hebben de kinderen ervaren wat de muziek met hén deed en ermee kunnen spelen. Naar o.a. Mahler's 5e symphonie en Mozart's klarinetconcert werd vol concentratie geluisterd, het was een geslaagde combinatie van ontvangen en zelf meedoen.

Hier alvast een klein filmpje als eerste terugblik, daar zijn geen woorden meer bij nodig. Met dank aan de Vierambachtschool!

   

Wat is 'zing het orkest' en 'Van mozart tot...' ?

Met trots en plezier presenteerden we in januari onze klassieke leerlijn voor groep 7/8: 'Van Mozart tot...'
We hebben dit programma mede vanuit het project Cultuureducatie met Kwaliteit samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) mogen ontwikkelen, met als resultaat een nieuwe kijk op het maken van klassieke muziek: Zing het orkest!

5 lessen over grote componisten zijn aan ons repertoire toegevoegd en voor alle abonnees in de klas te gebruiken. Kinderen maken kennis met de musici van het RPhO en met een aantal muziekstukken. De lessen bereiden je echter ook voor op een bijzondere, interactieve voorstelling van het RPhO met ZangExpress, in De Doelen. Voor dit jaar zijn de voorstellingen achter de rug maar in maart 2016 en 2017 komt er een vervolg! 

Ludwig van Beethoven neemt de kinderen mee op een muzikale reis door de tijd en de muziekstukken van o.a. Monteverdi, Mahler en Mozart worden door de leerlingen met het orkest meegezongen. Scholen die zich aanmelden krijgen ieder een eigen oefenpakketje toegewezen, waardoor in De Doelen door de combinatie met de anderen alle muzikale puzzelstukjes in elkaar gaan passen!

Iedere les duurt 45 minuten en de player neemt je daarbij bij de hand: ook zonder voorstellingsbezoek een hele leuke en goede manier om in de bovenbouw klassieke muziek te behandelen!

 

koop-op-itunes

   
     

Leuke Video's

ZangExpress liedjeslijst

Dagen en Maanden
Naar Huis
We party hard
4 Seizoenenlied: Herfst
Rondje Vakantie
Hallo Wereld
Reis mee - KvKinderen
Rijden
De Provincies
Rondje Vervoer
Naar School