Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school home

Muziek op School: het begint met Zingen!

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen! Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school home

Agenda

Komende opleidingen en cursussen

Stempeldag Zingen met Bovenbouw

Startdatum 11 april
Einddatum 11 april
Prijs per persoon €75,00
Locatie SKVR, Hennekijnstraat 6, Rotterdam
€75,00 24

Stempeldag Leerlijn

Startdatum 06 juni
Einddatum 06 juni
Prijs per persoon €75,00
Locatie SKVR, Hennekijnstraat 6, Rotterdam
€75,00 24

Basistraining 2

Startdatum 23 juni
Einddatum 23 juni
Prijs per persoon €150,00
Locatie SKVR, Hennekijnstraat 6, Rotterdam
€150,00 24

Anderen over ZangExpress

“Ik ben afgelopen zaterdag bij ZangExpress 1 geweest. We vonden het heeeel erg leuk en hebben genoten van jullie energie, die wij ook ontzettend hebben gekregen. We zijn stuiterend naar huis gegaan.....”

Juf Denise - Verwersschool

Nieuws

  Terugblik: Kinderboekenweekfeest 2017!   Zondag 9 oktober was het griezelen geblazen in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam tijdens het jaarlijkse Kinderboekenweekfeest. Extra spannend was het voor de ruim 150 kinderen die mochten optreden bij de opening van deze middag!  Klokslag 12 uur zongen zij het officiële kinderboekenweeklied 'Gruwelijk Eng' van Kinderen voor Kinderen...

ZangExpress liedjes

Artikelen getagged met: zingwijzer

Tumbling Stars

Kerst met beste singer/songwriter 2015 Anna De Volder  Anna De Volder is een groot voorstander van Kerstmis. Het kan haar niet sfeervol genoeg en ze vindt het heerlijk om aan het eind van de avond, als het feest eigenlijk bijna is afgelopen, te genieten van de lichtjes, open haard en mensen om zich heen. Ze schreef er een prachtig melancholiek Engelstalig liedje over, speciaal voor de groepen 7 en 8. 

Voor 1 dag Sinterklaas

Dat zou toch geweldig zijn, als je voor één dag de Sint zelf was... eindeloos cadeautjes en snoep uitdelen! Medium-tempo reggae liedje voor onder- en middenbouw. Helemaal pietenproof gemaakt, zodat ieder kind het vrolijk mee kan zingen.

Heartbeat Ft. Monsif

 OFFICIËLE UNICEF LIED  Op 20 november 2014 is het 25 jaar geleden dat het internationale verdrag voor de rechten van het kind werd ondertekend. Ons is gevraagd om hiervoor het officiële lied te schrijven, een grote eer. De belangrijkste boodschap: Je staat er als kind niet alleen voor in het leven! Waar ook ter wereld, ver weg of dicht bij huis. Overal hebben kinderen dezelfde rechten en volwassenen dezelfde plichten. Rapper en zanger Monsif maakt met zijn bijdrage het feest compleet!

Giuseppe Verdi: Rigoletto

 Zing het Orkest!  Deze les behandelt het lied 'la donna è mobile' uit de opera Rigoletto van Verdi. Een echte meezinger! Zing met je klas mee met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en ontdek zo hoe de muziek is opgebouwd. Vraag de leerlingen naar hun eigen beleving van het stuk en maak samen een persoonlijke tekst op de muziek!

Sjos: van Jasper le Clercq

 Zing het Orkest!  Deze les gaat over Jasper. En over Dimitri Shostakovitsj, een beroemde Russische componist uit de vorige eeuw. Jasper is nogal fan van Dimitri en heeft een stuk van hem op zijn eigen manier bewerkt... Zing met je klas mee met het Rotterdams Philharmonisch Orkest en ontdek zo hoe de muziek is opgebouwd. Vraag de leerlingen naar hun eigen beleving van het stuk en maak samen een persoonlijke tekst op de muziek!

Rondje Sinterklaas

Ach, hield het sinterklaasfeest maar nooit op... Goed nieuws: met deze circlesong kun je doorgaan tot je een ons weegt!

Wie is Sinterklaas? (BW)

Sinterklaas is voor ons zo klaar als een (suiker)klontje, maar hoe is dat eigenlijk voor een buitenstaander? Over wortels in schoenen, snoep van de grond eten en andere vreemde zaken. Rare jongens, die Nederlanders....

Elke Dag Kerst (BW)

 NIEUW: MET BOOMWHACKERS   Was het altijd maar kerst! Lief liedje met 'Carpenters-gevoel' over saamhorigheid en een betere wereld, want dat willen we toch allemaal? En dan met de hele school tweestemmig zingen, huilende ouders gegarandeerd… Nu met eenvoudige muziekles voor in de klas via ons play-along systeem! Heb je een heel schoolorkest?  Kijk dan ook hieronder bij de tab 'Extra'.

4 Seizoenenlied: Herfst

In de herfst zingen we wat rustiger, met een beetje melancholie…

Hier word ik gelukkig van - KvKinderen

 KINDEREN VOOR KINDEREN  Zing gemakkelijker met Kinderen voor Kinderen volgens de ZangExpress methode. In deze mooie samenwerking tussen Kinderen voor Kinderen en het Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds bezingen de kinderen het gelukkige gevoel dat je krijgt van sporten, dansen en zingen! 

Laatste videos

 • Dit is de stad
 • TRAILER ZangExpress en Rotterdams Philharmonisch Orkest: Van Mozart tot...
 • ZangExpress - Muzikale Taal (Preview)
 • Vakantieboodschappen
 • OFFICIAL UNICEF Heartbeat Ft. Monsif

  Onze partners

  ... We zoeken naar de liedjes.

  test