Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school home

Muziek op School: het begint met Zingen!

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen! Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school home

Agenda

Komende opleidingen en cursussen

Basistraining 1

Startdatum 28 oktober
Einddatum 28 oktober
Prijs per persoon €150,00
Locatie Locatie volgt
€150,00 24

Conferentie gericht op verbinding cultuuronderwijs met andere leergebieden

Startdatum 08 november
Einddatum 08 november
Prijs per persoon €75,00
€75,00

Basistraining 2

Startdatum 11 november
Einddatum 11 november
Prijs per persoon €150,00
Locatie Pier K
€150,00 24

Anderen over ZangExpress

“Ik ben afgelopen zaterdag bij ZangExpress 1 geweest. We vonden het heeeel erg leuk en hebben genoten van jullie energie, die wij ook ontzettend hebben gekregen. We zijn stuiterend naar huis gegaan.....”

Juf Denise - Verwersschool

Nieuws

Gruwelijk eng: met Kinderen voor Kinderen!  Binnenkort is het Kinderboekenweek: dat betekent voor ons inmiddels traditioneel samen optrekken met Kinderen voor Kinderen.Zij schreven dit jaar Gruwelijk Eng, het officiële Kinderboekenweeklied van 2017. Wij hebben het lied didactisch bewerkt, zodat het gemakkelijk en mooi in alle klassen kan worden gezongen. Durf jij mee te griezelen?   Oefen...

ZangExpress liedjes

Artikelen getagged met: zingwijzer

Mijn Huisdier

Een liedje over dierenliefde voor de kleintjes: oefen de geluiden van een poes, hond, vis... en wat voor geluid maakt een konijn eigenlijk?? Leuk voor bijvoorbeeld dierendag!

EHBD

Eerste Hulp Bij Dictee! Hoe zit het ook alweer met die lange en korte klanken in woorden met meerdere lettergrepen? Zingen helpt, helemaal op zo'n lekker gitaarmelodietje als deze à la John Mayer! (En stiekem oefen je al heel wat woorden)

Kom eruit!

Wie naar school gaat leert lezen en schrijven, dat vinden we allemaal heel gewoon. En handig natuurlijk, want overal waar je komt zijn woorden en letters. Op straat, in de supermarkt, de gebruiksaanwijzing van je nieuwe telefoon... Soms is iemand niet naar school geweest, of vond-ie het moeilijk om alles goed te begrijpen. Of spreekt iemand nog niet zo goed Nederlands. De actie 'Taal voor het leven' helpt mensen die een extra kans willen om te leren en mee te doen in de maatschappij en dit vrolijke lied nodigt iedereen daarvoor uit! Kijk hier voor meer informatie

Je Bent Pas Gek (Pesten)

Ooit een normaal mens ontmoet? En, beviel het?? Aanstekelijke SKA met een vrolijke boodschap: iedereen is anders en mag zichzelf zijn, wat nog eens wordt benadrukt in de vette dubstep rap.

Wat Ik Later Word(t???)

Dans als Michael Jackson en leer intussen per ongeluk hoe het ook alweer zit met die d’s en dt’s. Hint: alles gaat beter als je ZINGT… Tweestemmig!

Hier word ik gelukkig van - KvKinderen

 KINDEREN VOOR KINDEREN  Zing gemakkelijker met Kinderen voor Kinderen volgens de ZangExpress methode. In deze mooie samenwerking tussen Kinderen voor Kinderen en het Jeugdsportfonds & Jeugdcultuurfonds bezingen de kinderen het gelukkige gevoel dat je krijgt van sporten, dansen en zingen! 

Gruwelijk Eng - KvKinderen

 KINDERBOEKENWEEK 2017  Zing gemakkelijker met Kinderen voor Kinderen volgens de ZangExpress methode. We hebben 'Gruwelijk eng' in een gele en blauwe stem verdeeld: in de player vind je de stap voor stap tutorials om het liedje zo mooi mogelijk met je klas in te studeren! 

Carnaval in Blijdorp

Klassieke leerlijn In samenwerking met SKVR's Ieder Kind Een Instrument ontwikkelde ZangExpress deze klassieke leerlijn voor groep 5 en 6. In vijf liedjes leren de kinderen via de Rotterdamse markt, Maas, Blijdorp en nog veel meer plekken klassiekers kennen van verschillende componisten.

De beer en de pannenkoeken

Er was eens een beer met trek… in pannenkoeken! Winston neemt je mee op reis in dit interactieve verhaal over een vrolijke beer. Onderweg komt hij van alles tegen: eendjes, een hond, een kat, een grote regenbui en nog veel meer! Bij de korte liedjes kun je gezellig meezingen, -lachen en –bewegen.

Naar School

Speciaal voor de peuters en kleuters! Al zingend begeleidt het kind alle terugkerende handelingen die je in de ochtend doet voordat je naar school gaat. Check ook "Naar huis" om de dag af te sluiten! 

Laatste videos

 • Dit is de stad
 • TRAILER ZangExpress en Rotterdams Philharmonisch Orkest: Van Mozart tot...
 • ZangExpress - Muzikale Taal (Preview)
 • Vakantieboodschappen
 • OFFICIAL UNICEF Heartbeat Ft. Monsif

  Onze partners

  ... We zoeken naar de liedjes.

  test