Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school home

Muziek op School: het begint met Zingen!

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen! Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school home

Agenda

Komende opleidingen en cursussen

Stempeldag Boomwhackers

Datum 07 maart
Eind 07 maart
Prijs per persoon €75,00
Locatie SKVR, Hennekijnstraat 6, Rotterdam
€75,00 24

Basistraining 1

Datum 24 maart
Eind 24 maart
Prijs per persoon €150,00
Locatie SKVR, Hennekijnstraat 6, Rotterdam
€150,00 24

Basistraining 2

Datum 24 maart
Eind 24 maart
Prijs per persoon €150,00
Locatie SKVR, Hennekijnstraat 6, Rotterdam
€150,00 24

Anderen over ZangExpress

“Ik ben afgelopen zaterdag bij ZangExpress 1 geweest. We vonden het heeeel erg leuk en hebben genoten van jullie energie, die wij ook ontzettend hebben gekregen. We zijn stuiterend naar huis gegaan.....”

Juf Denise - OBS De Vijverburgh

Nieuws

Stempeldagen 2018!  Het is weer tijd om te stempelen!We hebben drie uiteenlopende, verdiepende modules voor je klaarstaan. Kies de module die het beste past bij jouw persoonlijke leerdoelen of de muzikale doelen en hulpvraag van je school! Voor wie? ZangExperts zijn nadrukkelijk uitgenodigd om mee te komen doen en een stempel te halen...

ZangExpress liedjes

Artikelen getagged met: zingwijzer

4 Seizoenenlied: Winter

Wat hoort er allemaal bij de winter? Het bekende 4-seizoenenliedje, voor dit jaargetijde geïnspireerd op de ijzige violen van Vivaldi.

Carnaval der Dieren

Carnaval  Een bonte stoet aan dieren komt in polonaise voorbij in deze lollige carnavalskraker! Inhaken en meezingen, tenminste, als je niet aan het meespelen bent op de boomwhackers en kazoos. Je leert ook nog eens een heleboel uitdrukkingen met dieren, want een feest komt pas goed los als de kat van huis is…

Lekker Fit

!TIP! SPORTDAG In opdracht van ‘Lekker Fit’ maakten we dit liedje waarop je kunt zingen en bewegen, ter ondersteuning van hun programma voor kleuters. Hiermee ontstaat een doorlopende lijn in de bestrijding van overgewicht en bewegingsarmoede voor kinderen van 0 tot 14 jaar. De clip en de dansinstructie zijn gemaakt door 'Lekker Fit'! 

De Domste Dingen

Wat is dat toch, als je verliefd bent? Je wordt klunzig, zegt ineens niets meer en loopt een extra rondje in de hoop dat je de ander per ongeluk tegenkomt... En vindt die jou dan ook leuk? Vrolijk jongens-meisjes duet met rap, beetje in de stijl van Gers Pardoel maar featuring 'onze eigen' Buya!

Zweet

Genoeg geschranst, tijd om eens lekker bewegen! Opzwepend sportlied, ook geschikt voor in de gymles. Motto: energie haal je uit jezelf! Medium tempo, dus prima voor een korte work-out, in of buiten de klas. Tweestemmig.
 TIP: Doe ook eens de speciale 'body-clapping'les van Winston's Muziekschool 

Zing het orkest! Ontdek de verschillende partijen en instrumenten in wereldberoemde klassiekers. En... zing mee met het Rotterdams Philharmonisch Orkest! Doe dit met je klas op het digibord in je eigen lokaal. Of doe mee met project Mission Symphonic en zing live mee met die geweldige orkest in De Doelen!

Oefen "Bigi Kaiman" met de (fonetische) tekst in onze meezingvideo!
Dit Surinaamse lied is een van onze liedjes uit de serie "Liedjes uit de oude doos". 

Oefen "Wiegelied" van Brahms met onze meezingvideo!
Dit is een van onze liedjes uit de serie "Liedjes uit de oude doos". 

Pump it up!

NIEUW Stilzitten gaat niet bij dit opzwepende lied. En dat hoeft ook helemaal niet! Shary An roept je op lekker mee naar buiten te gaan. Voetballen en dansen met je vrienden is toch veel leuker dan Snapchat of Insta?

Laatste videos

 • Dit is de stad
 • TRAILER ZangExpress en Rotterdams Philharmonisch Orkest: Van Mozart tot...
 • ZangExpress - Muzikale Taal (Preview)
 • Vakantieboodschappen
 • OFFICIAL UNICEF Heartbeat Ft. Monsif

  Onze partners

  ... We zoeken naar de liedjes.

  test