Team ZangExpress

Melissa

Mede-oprichtster ZangExpress, zangeres, zangcoach, componist en docent. Melissa zingt sinds ze kan praten. Het Rotterdams Conservatorium was dus een onvermijdelijke keuze en na haar afstuderen in 1996 zong ze in verschillende bands en met gerenommeerde muzikanten.
Melissa heeft inmiddels ruim 20 jaar ervaring als zangdocent op verschillende muziek- en basisscholen, maar ook aan diverse vakopleidingen. Zo werkte ze van 1999 tot en met 2011 bij de popschool van de SKVR en gaf zij tot medio 2011 les aan de Zadkine Popacademie (ROC), waar ze vanaf de start de zangopleiding heeft medevormgegeven.

Lees meer

Vashti

Mede-oprichtster ZangExpress, zangeres, componist / arrangeur, docent en dirigent. Vashti maakte tot haar 20e met veel plezier vooral klassieke muziek (o.a. dwarsfluit), totdat ze haar stem en het spelen in bandjes ontdekte. Ze zou daarna eigenlijk dokter worden maar ging dus liever zingen. Dat doet ze inmiddels ruim 25 jaar. Vashti gaf jarenlang zangles aan de VAK Centrum voor de Kunsten in Delft. Daarnaast doceerde zij aan de Rotterdam Popacademy (Codarts), waar zij het curriculum Vakdidactiek heeft mede-ontwikkeld en het jazz-koor dirigeerde. Bij ZangExpress valt alles op zijn plaats: de ideale combinatie van zingen, ontwikkelen, coachen, enthousiasmeren en zelf liedjes schrijven!

Lees meer

Hille

Trainer, conservatorium richting muziektheater/musical, muziek-, zang- dans- en dramajuf. Met haar vader keek ze vroeger wel een paar keer per jaar The Sound of Music, Grease, Annie en andere klassiekers. De combinatie van zang, dans en spel vond ze geweldig. Niet vreemd dat ze dan ook de richting muziektheater/musical koos op het conservatorium. Het combineren van de verschillende disciplines is haar kracht. Zowel in haar werk voor ZangExpress als in haar eigen zangpraktijk komt dit duidelijk naar voren. 

Lees meer

Jitske

Trainer, conservatorium richting klassieke zang, zangeres en zangdocente. Jitske onderzoekt graag alle mogelijkheden van de stem. Na haar studie aan het conservatorium Den Haag is ze te zien in de musical Sound of Music. Ze verdiept zich in EVTS en CVT maar ook opera blijft een passie. Daarnaast werkt ze bij verschillende jeugdtheaterscholen, het CkC in Zoetermeer en De Vak. Ook geeft ze stemtraining/zangles aan huis en begeleidt een vrouwen- en een meidenkoor. Jitske weet als geen ander hoe ze bij haar leerlingen op speelse en professionele wijze durf, vertrouwen en een veilig gevoel jezelf te mogen laten zien kan stimuleren. Zo halen zij het beste uit zichzelf.  

Lees meer

Tineke

Trainer, zangeres, dwarsfluitiste en dwarsfluit- en zangdocente. Deze ervaren zangeres en professioneel dwarsfluitiste studeerde aan de Conservatoria van Den Haag en Amsterdam. Zij werkt als freelance musicus bij verschillende orkesten. Ze verzorgt schoolconcerten en werkt als vele jaren op een muziekschool. Ze heeft zich in verschillende muziekstijlen verdiept en geschoold. Met haar brede kennis van muziek is zij van onschatbare waarde voor ZangExpress. Zij zet zich met overgave in om jonge kinderen te inspireren en aan het zingen te krijgen.

Lees meer

Daphne

Trainer, vakleerkracht muziek en combinatiefuntionaris bij OPOZ Zoetermeer. Van kinds af aan is zingen en dansen Daphnes passie. Zij volgde jarenlang zang- en danslessen. Na her behalen van haar Pabo diploma was het dan ook niet meer dan logisch dat zij de opleiding Vakleerkracht Muziek ging volgen. Naast haar werk als muziekdocent is zij ook actief als combinatiefunctionaris bij OPOZ Zoetermeer. Voor ZangExpress zorgt zij dat kinderen kunnen stralen in popkoren met prachtig zang én bijpassende choregrafie.

Lees meer

Laura

Trainer, communicatieadviseur, lerares Engels. Een manier van jezelf uiten, verbinding zoeken en simpelweg plezier maken. Op deze manier was muziek altijd een onderdeel van Laura’s leven. In de vorm van zanglessen, koren, bandjes en later geïntegreerd in haar lessen als leerkracht Engels. Toen zij de kans kreeg bij ZangExpress aan de slag te gaan als trainer en communicatieadviseur greep zij deze met beide handen aan. De combinatie van de muziek en bijdragen aan de sociale missie van ZangExpress geeft haar veel voldoening. Bovendien zet zij haar ervaring voor de klas in bij het ontwikkelen van lesmateriaal voor de leerlijn.  

Lees meer

Vivian

Trainer, zangeres, muziekdocente en theatermaker. Na afgestudeerd te zijn aan het Rotterdams Conservatorium stond zij jaren op het podium in binnen– en buitenland en zong backing vocals bij vele Nederlandse artiesten tijdens optredens in het Gelredome. Tegenwoordig schittert ze op het podium met theaterduo Mama’s aan de Poort. Als docent heeft zij o.a. gewerkt voor het Jeugdtheaterhuis, Codarts en de Stoep. Momenteel werkt ze voor BplusC. Als trainster voor ZangExpress is deze creatieve duizendpoot met een “alles is mogelijk” instelling onder meer de drijvende kracht achter evenementen als de Lichtjesparade in Leiden.  

Lees meer

Gabby

Trainer, conservatorium richting lichte muziek, zangeres, theatermaker en actrice. Gabby volgt zowel de acteurs- als zangopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten. Hierna speelt ze bij verschillende Utrechtse gezelschappen waaronder Aluin, het NUT en Daphne de Bruijns’s Via Vinex. Ze maakt haar eigen (muziek)theatervoorstellingen en acteert en zingt in verschillende bands en projecten. Daarnaast is Gabby docente Spel op de Hogeschool voor de Kunsten. Bij ZangExpress zet Gabby al haar kwaliteiten in tijdens trainingen maar ook als Beethoven in het project ‘Van Mozart tot…’ De speelse, aanstekelijke ZangExpress methode past haar goed. Ze geniet wanneer de schroom verdwijnt en cursisten uit volle borst zingen. 

Lees meer

Monique

Trainer, zangeres, leerkracht en theatermaker. Vroeger zong zij altijd al met haar moeder, die ook zangeres was. Samen zochten ze de harmonieën in liedjes uit en zongen deze samen. Deze natuurlijk manier van luisteren en ontdekken van zangpartijen herkent zij terug in de ZangExpress methode. Toen zij, naast haar werk als zangeres, besloot het onderwijs in te gaan, was deze methode dan ook voor haar de enige manier muziek in de klas te brengen. Met passie en vanuit je intuïtie muziek maken is wat zij als geen ander weet over te brengen als trainer voor ZangExpress.

Lees meer

Roosje

Trainer, sociaal agoog, muziekdocente, zangeres en oprichtster kinderkoor Villa Voice. Ze studeerde af met een onderzoek naar muziek als sociaal middel voor kinderen. De combinatie van sociaal bezig zijn, muziek en kinderen zit haar in het bloed. Dit komt tot uiting in haar werk voor ZangExpress. Naast haar werk voor diverse (theater)scholen leidt ze niet alleen koor maar treedt ook zelf regelmatig op. Vanuit haar eigen ervaringen als zangeres wil zij de kinderen inspireren hun talenten verder te ontwikkelen. Onder haar bezielende leiding veranderen roosjes in de knop in bloeiende bloemen.

Lees meer

Wie zijn wij

ZangExpress is het initiatief van Vashti de Caluwé en Melissa ‘t Hart. Beiden zangeres/performer, componist en beiden al jaren zangcoach. Samen goed voor zo'n 35 jaar didactische ervaring, ook als ontwikkelaars van curricula voor Codarts (Conservatorium Rotterdam) en ROC Zadkine. Onze gezamenlijke passie: anderen in staat stellen om ook te kunnen wat wij zelf het liefste doen... zingen!

Iedereen heeft een stem die gehoord mag worden. We organiseren energieke trainingen en workshops volgens het ‘Teach the Teacher’ concept, waarin we je leren hoe je die eigen stem het gemakkelijkst tot expressie kunt brengen. Want een zingende leerkracht betekent een klas vol zingende kinderen! Daarbij schrijven we zelf onze liedjes en lesmateriaal. Als medegrondleggers van de methode Zangmakers hebben we aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van al het lesmateriaal en alle zangmakerliedjes. Nu, met ZangExpress gaan we daarmee verder, met nieuwe inspiratie.

Onze partners

... We zoeken naar de liedjes.

test