Jong Roffa Songfestival

logo

 

 

Jong Roffa Songfestival is uitgesteld

In verband met de uitbraak van het Corona-virus is het Eurovisie Songfestival uitgesteld. Dat betekent ook voor het Jong Roffa Songfestival dat het voorlopig niet door kan gaan. Dat is jammer, maar begrijpen we heel goed, want gezondheid gaat voor en dat is nu de grootste prioriteit voor heel Nederland. Iedereen die zich heeft ingezet om van het Jong Roffa Songfestival een succes te maken willen we heel erg bedanken. En als we het recente artikel van het AD mogen geloven, gaat het Jong Roffa Songfestival gewoon weer mee in het Stadsprogramma in 2021. Weet dat de muziekeducatie lespakketten van ZangExpress gewoon beschikbaar blijven en goed benaderbaar zijn voor alle kinderen die nu thuis zitten. Daarover later meer.

Van idee tot grootse performance

Met het Jong Roffa Songfestival empoweren we alle kinderen in Rotterdam met de leeftijd 8 tot 12 jaar om zijn/haar muziekdromen waar te maken. In aanloop naar het Eurovisie Songfestival worden de aangemelde basisscholen gecoacht en gefaciliteerd om hun ideeën en verhalen om te zetten in eigen gemaakte liedjes. Op basis van eigen ideeën en verhalen leren kinderen zelf muziek te maken en zich te laten horen. Zowel de leerkracht, professionele zangcoaches (van o.a. ZangExpress, de SKVR en Codarts) als plaatselijke producers worden hierbij betrokken. Alle wijken, verhalen, culturele achtergronden van Rotterdam zijn vertegenwoordigd en de verhalen komen tot uiting in muziek.

14 stadsgebieden, 14 liedjes, 1 winnaar

Want zoals 41 artiesten hun land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival, zo zijn alle 14 stadsgebieden via de basisscholen in Rotterdam vertegenwoordigd in het Jong Roffa Songfestival. Uit alle ingezonden liedjes, wordt door een professionele vakjury een selectie gemaakt van 1 liedje per stadsgebied. Waarvan 14 liedjes kans maken op een daadwerkelijk optreden en een professionele videoclip.

jong roffa open up to

 

Hoe werkt het?

jong roffa songfestival schema

 

SKVR organiseert een soortgelijk muziekeducatie traject voor het Rotterdamse voortgezet onderwijs: Young Roffa Songcontest. Kijk voor meer informatie op: www.youngroffasongcontest.nl 

Zowel het Jong Roffa Songfestival als de Young Roffa Songcontest zijn onderdelen van het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2020. Kijk voor het complete programma op www.openuptorotterdam.eu

 

 jong roffa partners