WK Thema: Hallo Wereld 

Het WK voetbal gaat over... voetballen! Toch? Tegelijkertijd is het een mooi en leuk aanknopingspunt om eens met elkaar te praten over de verschillen en overeenkomsten tussen landen en culturen.

Alle landen voetballen tegen elkaar maar hoe ziet 'de wereld' er eigenlijk uit, voor anderen maar ook voor jezelf? En wat kun je van elkaar leren? Featuring 'special guest' Raverty in de rap, die ze speciaal voor dit liedje (oorspronkelijk met Zangmakers, bedoeld voor de kinderboekenweek 2012) schreef! Filosofisch en stoer, leuk om met meerdere klassen tegelijk te zingen, helemaal met de aangepaste WK tekst!

Zing met de player

Schermafbeelding 2014-06-17 om 22.07.04, https://www.zangexpress.nl/images/stories/articles/projecten/Schermafbeelding_2014-06-17_om_22.07.04.png
https://www.zangexpress.nl/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=91&Itemid=37&tmpl=digiboard

Hoe werkt het?

De coupletten in dit liedje zijn een soort canon. Je zingt het dus met meer kinderen tegelijk en door elkaar heen! Om je daarbij te helpen, zie je in de player hierboven 4 verschillende filmpjes, met daarin steeds blauwe gele  en  witte  letters.

  1.  Witte  letters zing je altijd met z'n allen. Kies met je vrienden, klas of hele school wie er  blauw  en wie er  geel  zingt.
  2. Klik op het filmpje met zang en let goed op je eigen kleur.
  3. Nu ga je je eigen kleur oefenen! Iedere kleur heeft daarvoor z'n eigen meezingfilmpje.
  4. Oefen het liedje samen met zang . Let op: om het mooi te laten klinken moet je sommige stukjes wat zachter en soms juist iets harder zingen!

Kun je het zonder hulp? Klik dan op het filmpje zonder zang en optreden maar... succes en veel plezier!!

Download liedtekst

https://www.zangexpress.nl/media/lesmateriaal/liedtekst/33%20Hallo%20Wereld%20tekst%20WK.pdf

Download lessuggestie

https://www.zangexpress.nl/media/lesmateriaal/lessugestie/33%20Hallo%20Wereld%20Lessuggestie%20WK.pdf

Download partituur

https://www.zangexpress.nl/media/lesmateriaal/partituur/33%20Hallo%20Wereld%20Partituur.pdf

Zien hoe andere kinderen het doen? Het liedje is al eerder op veel plaatsen gezongen, van Maarssen tot Willemstad en van Maastricht tot… New York!!! In Madrid hebben ze zelfs een Nederland-Spanje versie gezongen, met een speciale tekst in het Nederlands... en SPAANS!

Bekijk het filmpje uit New York

Bekijk het filmpje uit Willemstad

Download de Nederlands-Spaanse liedtekst