De grootste pop-up kinderkoren van Nederland staan dit jaar in RotterdamLeiden, Hoofddorp en Zoetermeer! Wanneer de donkere dagen voor kerst zijn aangebroken, kun je vertrouwen op de jaarlijkse lichtpuntjes: de Giga Kinderkerstkoren van ZangExpress!

Op diverse locaties in het land treden leerlingen van verschillende basisscholen op met een heel repertoire aan ZangExpress-hits. In Rotterdam, Leiden, Hoofddorp en Zoetermeer komen kinderen samen om oude én nieuwe ZangExpress kerstliedjes te zingen. 

Kom kijken bij een optreden van één van onze Giga Kinderkerstkoren!

Rotterdam

 8 december 2017 Winter Welkom Rotterdam

Rotterdam

 8 december 2017  IJsvrij Park Festival

Zoetermeer

12 december 2016   Kaarsjesavond

Hoofddorp

15 december 2016  Kerst bij Pier K

Leiden

15 december 2016  Lichtjesparade

 


Rotterdam

ZangExpress is dit jaar op maar liefst twee plekken te vinden met een pop-up kinderkerstkoor! Op 8 december zijn we traditiegetrouw aanwezig bij het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom voor het stadhuis. Ieder jaar weer een feestelijk moment!
Daarnaast staan kinderen te straleno.l.v. Sjharlie Vos (Liptease) bij de eerste editie van IJsvrij Park Festival in het park bij de Euromast. 

Stadhuis
Voor het zevende jaar op rij is ZangExpress erbij om dit moment muzikaal te omlijsten. In het bijzijn van burgemeester Aboutaleb, zingen ruim 100 kinderen diverse kerstliedjes, muzikaal ondersteund door de jonge muzikanten van SKVR's Ieder Kind Een Instrument. Denk daarbij nog een gezamenlijk aftelmoment waarbij de burgemeester met een druk op de grote rode knop de lichtjes in de enorme kerstboom ontsteekt en het kerstgevoel valt als een warme deken over je heen!
Tijd: vanaf 17.00u, we zingen om 18.00u

In 2016 kwam ZangExpress tijdens kerst in actie voor Serious Request. Kinderen lieten zich sponsoren om het speciale lied Laat Ze Daar Niet Stikken ten gehore te brengen op de trappen van het stadhuis. Dat zag er zo uit:

IJsvrij Park Festival

Wij ontbreken niet bij de opening van de eerste editie van dit Rotterdamse festival! Kinderen van twee SKVR zanggroepen en leerlingen van de Wilhelminaschool zingen jullie toe, onder de bezielende leiding van Sjharlie Vos (Liptease). Kom luisteren en maak aansluitend een rondje op de romantische openlucht schaatsbaan.  
Tijd: vanaf 17.00u, we zingen om 17.30u

Hier lees je wat er allemaal te doen is!

Zoetermeer

De traditionele Kaarsjesavond nadert weer. Geniet op dinsdag 12 december van een programma vol muziek én dans tijdens Kaarsjesavond bij CKC & partners!
Traditiegetrouw zal een enorm kinderkerstkoor onder leiding van Daphne Scherbeijn de sterren van de hemel zingen. Zij brengen diverse ZangExpress klassiekers ten gehore. Dit allemaal natuurlijk onder het genot van een glaasje glühwein of warme chocolademelk.
Tijd: vanaf 19.00u

Hoofddorp

In het feestelijk versierde cultuurgebouw in Hoofddorp organiseert Pier K samen met de Jeugdtheaterschool een sfeervol kerstevenement. Een groot(s) kinderkerstkoor treedt op met diverse ZangExpress hits, er komt een toffe DJ en je kunt genieten van acts van de jeugdtheaterschool. En er komt hoog bezoek; kersverse burgemeester Onno Hoes wil dit evenement voor geen goud missen!

Tijd: Vanaf 17.00u

Leiden

Leidse Glibbers opgelet!

Fantastisch dat veel van jullie meelopen met de Lichtjesparade waarin we jullie de vraag stellen: Help jij het licht boven water te krijgen?

De Lichtjesparade start op vrijdagavond 15 december om 18.15 op de Doezastraat. We zullen vanaf daar in één gezamenlijke stoet lopen en eindigen bij Joris’ Kerstboom, die dit jaar op het Hooglandse Kerkplein staat.
Onderweg worden jullie weer getrakteerd op verrassende (muzikale) acts bij verschillende historische locaties in onze mooie stad Leiden.
ZangExpress komt de liedjes aanleren op school, zodat je thuis en in de klas verder kunt oefenen en je op het Kerstplein, aan het einde van de Lichtjesparade mee kunt zingen. Daarna ontsteken we met elkaar de lichtjes van Joris’ Kerstboom. Samen zetten we Leiden in het licht!

Hier lees je meer over de Leidse Lichtjesparade