kunstkliklogo  Logo 1 De VAK pms 3125
In Delft doen alle scholen mee aan KUNSTklik, het basisprogramma voor kunst- en cultuureducatie van de afdeling Onderwijs van De VAK, centrum voor de kunsten en DOK educatie. KUNSTklik is een samenhangend basisprogramma voor kunst- en cultuureducatie voor primair en voortgezet onderwijs waarin - naast De VAK en DOK zelf - ook diverse andere culturele instellingen vertegenwoordigd zijn. Alle scholen in Delft kunnen hun leerlingen met KUNSTklik een volwaardig basisprogramma van kunst- en cultuureducatie aanbieden. Kunst en cultuur voor iedereen!


ZangExpress i.s.m. de vak, centrum voor de kunsten

ZangExpress biedt, in samenwerking met De VAK, een kortlopend project van 8 weken dat invulling geeft aan het onderdeel muziekonderwijs. In twee schooljaren doen alle groepen 5 en 6 van Delftse basisscholen hier aan mee. Groepsleerkrachten krijgen een korte kennismakingsworkshop (in De VAK) en een tijdelijke toegang tot een op maat geselecteerd deel van het repertoire binnen onze digitale lesomgeving.


Wat bieden wij?

Wij willen alle leerlingen met plezier en kwaliteit laten zingen! Dat bereiken we via de volgende stappen:

Allereerst werken we met de leerkrachten om hun deskundigheid op het gebied van zingen te bevorderen. Want hoe zing je met jonge kinderstemmen? Wat is een goede warming-up? Hoe leer ik een liedje aan? Antwoord op deze en andere vragen krijgen de leerkrachten tijdens de kennismakingsworkshop van onze ZangExpress trainers. Ook leggen we uit hoe leerkrachten eenvoudig kunnen werken met onze digitale lesomgeving.


En... Co-teaching!

Elke groep krijgt twee coachingslessen op school, gegeven door ervaren zangdocenten van De VAK. In twee keer 60 minuten gaan zij aan de slag met de klas én de leerkracht, aan de hand van de digitale lesmethode van ZangExpress. Voor de leerkracht is dit een extra steuntje in de rug bij hoe je het zingen met de klas kunt aanpakken. Met de instructiefilmpjes en meezingvideo's online hebben vervolgens ook de minder ervaren leerkrachten voldoende steun om de lessen zelf te kunnen geven.

Als laatste is het aan de juf of meester om ook hierna lekker door te blijven zingen met de klas. Alle ingediënten zijn aanwezig: deskundigheid bij de leerkracht, enthousiasme bij de leerlingen en toegang tot onze website waar de liedjes en inzingers al voor je klaarstaan. Elke deelnemende school krijgt daarom na afloop van het project als extraatje een proefabonnement van twee maanden op ZangExpress' complete digitale lesomgeving.

  • toegang tot de digitale lesmethode van ZangExpress met een proefabonnement van twee maanden
  • training Start de ZangExpress voor de leerkrachten
  • twee coachingslessen in de klas door docenten van De Vak, Centrum voor de Kunsten


Wat als het proefabonnement afgelopen is?

Wij nemen tegen het eind van het proefabonnement contact op met de school om te horen hoe jullie het allemaal hebben ervaren. Grote kans dat iedereen lekker aan het zingen is en niet meer wil stoppen! In dat geval kunnen we natuurlijk een (schoolbreed) abonnement voor jullie afsluiten. Je mag natuurlijk ook altijd zelf contact met ons opnemen.

Meer lezen over de achtergrond van onze digitale lesomgeving? Kijk dan hier. Je leest hier ook alles over de SLO doorlopende leerlijn in ons lesmateriaal.

Meer informatie?

Dat kan! Neem even contact met ons op, dan geven we je graag alle informatie.

Neem contact met ons op

Meer informatie over KUNSTklik