Op 20 november 2014 was het 25 jaar geleden dat het Internationale Verdrag voor de Rechten van het Kind werd ondertekend. Ons is toen gevraagd om hiervoor het officiële lied te schrijven, een grote eer. Het onderwerp kinderrechten blijft altijd actueel, of het nu 25, 26 of straks 30 jaar geleden is. Waar ook ter wereld, ver weg of dicht bij huis: overal hebben kinderen dezelfde rechten en volwassenen dezelfde plichten. Iedereen moet dat weten dat een kind er nooit alleen voor staat! Rapper en zanger Monsif maakt met zijn bijdrage het feest compleet.

Zing ook 'Heartbeat' met je school, buurt, vrienden of vriendinnen: scroll door naar onderaan deze pagina!

Stuur ons je eigen filmpje!

20 November 2014: zingen voor Beatrix

115 kinderen van de groepen 6 van de Pacellischool en PCS De Springplank uit Leiden hadden de grote eer om te mogen zingen voor een gezelschap van internatiinale gasten tijdens de grote kinderrechtentop. Eregast was prinses Beatrix, met wie een aantal kinderen daarna nog een echte 'meet en greet' had!

 

6 November 2014: Leidse Lichtjesparade

Op donderdag 6 november zongen maar liefst 1000 Leidse kinderen het lied 'Heartbeat' tijdens de traditionele Lichtjesparade, die dit jaar in het teken stond van 25 jaar kinderrechten. Monsif was er bij en verzorgde een spetterend optreden met zijn dansers... de 1000-koppige heartbeat was een groot succes!

4 November 2014: uitreiking Paul van Vliet Award

Op dinsdag 4 november mocht groep 8 van basisschool De Singel uit Leiden 'Heartbeat' zingen bij de uitreiking van de Paul van Vliet Award, onder toeziend oog van de naamgever. En daarna... met de hele klas de Efteling in! Een geweldige ervaring om nooit meer te vergeten.

Zing en maak je eigen heartbeat via onze player

 

Hoe werkt het?

Oefen het lied met de meezingfilmpjes in de player!

Hierin zie je blauwe , gele en witte letters, dit is om met de klas meerstemmig te kunnen zingen.

STAP 1:

Verdeel de klas in 2 groepen. De ene groep zingt blauw en de andere geel . De witte tekst zingt iedereen.

STAP 2:

Klik op het filmpje met zang en let goed op je eigen kleur.

STAP 3:

Oefen nu je eigen kleur, dat kan natuurlijk ook lekker thuis! Iedere kleur heeft z'n eigen meezingfilmpje.

STAP 4:

Oefen het liedje met de 2 verschillende kleuren/stemmen tegelijk.

Kun je het zonder hulp? Klik dan op het filmpje zonder zang en optreden maar! Vergeet niet om ook je eigen heartbeat te maken: Blauw doet beat 1, geel doet beat 2 en wijs zelf een paar kinderen aan die beat 3 oefenen. In de player wordt het stap voor stap voorgedaan, als je de 3 zangjuffen volgt gaat het vanzelf. Veel plezier!

...stuur ons jullie filmpje!

Zingen, klappen en filmen maar!! De leukste inzendingen belonen we met een plekje op deze pagina!

Komt hier het filmpje van jouw klas??

 

 

Wil je meer ZangExpressliedjes?

Kijk eens in onze A-Z Liedjesindex! Hier kun je liedjes beluisteren en als je wilt downloaden via iTunes.

Voor organisaties/scholen is er het abonnement op Mijn ZangExpress: een digitale lesomgeving voor groep 1 t/m 8 boordevol liedjes en lesmateriaal. Alles wordt via meezingfilmpjes aangeboden in een player voor het digibord.

Meer weten? Neem contact met ons op.