I.s.m. de gemeente Dordrecht en ToBe Cultuurcentrum mogen 39 Dordtse scholen de komende jaren zingen met Zangmakers.

cultuurcentrum ToBe, https://www.zangexpress.nl/images/stories/overons/cultuurcentrum_ToBe_rood.jpg

http://www.tobe.nl/

In 2012 stonden we met Zangmakers aan de wieg van het project 'Alle Scholen Zingen': een bijzondere en nieuwe manier van samenwerken. ToBe Cultuurcentrum bood in opdracht van de gemeente Dordrecht voor een periode van 3 jaar alle basisscholen een educatief basispakket voor deskundigheidsbevordering aan, met de trainingen, liedjes en het lesmateriaal van Zangmakers.

ToBe Cultuurcentrum en Zangmakers gingen samen de scholen in om leerkrachten aan het zingen te krijgen en daarmee bij alle kinderen in Dordrecht een muzikale voedingsbodem te creëren.Want zingen leidt tot betere cognitieve prestaties, maakt je slimmer en is het begin van méér muziek, zo was toen al de visie van de Dordtse gemeenteraad. Op deze voedingsbodem kun je vervolgens goed verder zaaien en daarvoor heeft ToBe natuurlijk alles in huis!

Kijk hier voor onze visie op zingen en onderwijs.

De gemeente Dordrecht investeerde dus serieus in zingen op school. Omdat zingen en muziek maken belangrijk is en tot talentontwikkeling leidt. Maar ook omdat zingen kinderen en volwassenen met elkaar verbindt en hen bovendien helpt om beter te kunnen presteren in het onderwijs. Inmiddels wordt ook in andere gemeenten en bij andere kunstencentra op een dergelijke manier samengewerkt, zoals bijvoorbeeld bij Pier K in de Haarlemmermeer en MoZart in Zuidplas.