In 'De Koning is een DJ' komt alles samen: zingen én muziek maken. Mét DOE-HET-ZELF percussie voor in de klas.

banner koning is een dj slankie

Koning Willem Alexander en zijn Máxima houden erg van muziek. Met 'De Koning is een DJ' kun je zingen, dansen en muziek maken mét of zonder muziekinstrument. Het zou natuurlijk geweldig zijn als je met de hele klas, of misschien zelfs de hele school, straat, dorp of stad samen muziek kunt maken voor de Koning! Op deze pagina vind je alles om meteen te gaan oefenen. Bekijk ook eens het filmpje van de flashmob tijdens de Koningsspelen van 2013: we zongen (toen nog met Zangmakers) met 1012 kinderen dit lied voor de Koning en Koningin! En check de lipdubs en andere leuke filmpjes hieronder, wie weet brengt het je op een idee?

Waarom een DJ?!

Een DJ maakt nieuwe muziek door van allerlei verschillende platen één mix te maken. Een koning doet eigenlijk hetzelfde, maar dan met mensen! Alle verschillende ideeën en talenten uit het land worden door hem bekeken en samengebracht tot één 'lied'.

Zingen, Doe-het-zelf-percussie, Dansen met Roy Julen van SYTYCD
Arrangementen voor schoolorkest of eigen muziekinstrument
Downloads voor de leerkracht:lesbrief, mp3, liedtekst, partituren

Player 1 : zang, dans en doe-het-zelf percussie

Zingen

Zing mee met de meezingvideo’s in de player hierboven. Je kunt eerst oefenen ‘met zang’ en later optreden met de versie ‘zonder zang’.

Doe-het-zelf percussie

Bij het lied is een complete doe-het-zelf beatbox gemaakt waarbij iedereen muziek kan maken. Je kunt alles gebruiken: van een emmer of een doos tot je eigen lichaam. Ook zonder instrumenten maak je van je klas een orkest! Oefen eerst het zingen en oefen daarna de beats met de filmpjes in de >player.

Dansen

Hoe cool is het om met een klas of plein vol kinderen allemaal dezelfde 'So You Think You Can Dance dans' te doen?! In de videoclip zie je Roy Julen van SYTYCD, met Vivian en Davinia: hij heeft speciaal voor ons een choreografie gemaakt op het refrein. Gebruik het filmpje Dans UITLEG in de >player om eerst de moves stap voor stap te oefenen. Oefen vervolgens met het filmpje Dans DEMO het hele dansje zo vaak als je wilt. Daarna kun je zingen en dansen tegelijk!

Player 2 : meespelen met een muziekinstrument

Speel je een instrument? Op het refrein van De Koning Is Een DJ zijn door het Leerorkest voor allerlei instrumenten speciale arrangementen gemaakt.
Download de bladmuziek voor jouw instrument  en speel mee met de filmpjes in de player. Als je hebt geoefend kun je meespelen terwijl de rest van de klas zingt, danst of de beats speelt uit de beatbox natuurlijk!

Waar is 'De Koning Is Een DJ' tot nu toe al gezongen en gedanst?
Op verschillende scholen maar ook thuis is De Koning Is Een DJ gezongen én gedanst! Er ontstaan zelfs hele schoolorkesten en in Hoek van Holland en Delfzijl maakten ze met de hele school een echte lipdub!