Leerkrachten van honderd Rotterdamse basisscholen volgen gratis zangmakertrainingen.

‘Overal Muziek’ is het initiatief van zes Rotterdamse organisaties, waaronder de SKVR en Music Matters, met als doelstelling het gezamenlijk weven van een muzikaal web over de stad: samen beogen zij meer eenheid in het totale muzikale aanbod, dat voor alle kinderen en jongeren in de stad toegankelijk moet zijn, in een doorlopende leerlijn.

De basisschool is natuurlijk bij uitstek de plek om te beginnen! In de periode 2011-2013 lopen diverse projecten in het basisonderwijs, die mede worden gefinancierd door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Onder deze projecten valt Zangmakers, dat leerkrachten leert hoe ze gemakkelijker met de kinderen kunnen zingen.

Zingen is niet alleen een belangrijk doel op zichzelf, het zaait een voedingsbodem voor alle andere vormen van muziek maken. Daarbij is recentelijk opnieuw aangetoond dat actieve muziekbeoefening de intelligentie stimuleert en daarmee bijdraagt aan beter presteren!

Gratis zingen voor 100 Rotterdamse basisscholen

1 gratis jaarabonnement op de Zangmakers digitale lesomgeving met liedjes en lesmateriaal

1 gratis Introductietraining Zangmaker voor het hele team
(=1 dagdeel, zeer geschikt voor een teamdag)

4 x opleiding tot gecertificeerd zangmaker voor de kartrekkers binnen het team
(= 8 Zangmakerdagen: Scholen krijgen hiervoor een waardecoupon

 Meer informatie over de Zangmaker trainingen en de digitale lesomgeving

Aanmelding Overal Muziek gesloten

Inmiddels zijn 100 Rotterdamse basisscholen binnen Overal Muziek gestart met Zangmakers. Aanmelden voor Overal Muziek is dus helaas niet meer mogelijk. Wilt u ook starten met Zangmakers vraag dan vrijblijvend een proefabonnement van 2 maanden of neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden buiten het project Overal Muziek.

NIEUWS: filmpjes en foto's

Zangmakers organiseert en werkt mee aan diverse evenementen waarmee Rotterdamse basisscholen kunnen laten zien met hoeveel plezier ze zingen! Bekijk hieronder filmpjes en foto's, of neem een kijkje bij het laatste nieuws.

Agenda:

10 november 2012 - Kinderen van verschillende Rotterdamse basisscholen vormen met elkaar een gelegenheidskoor, dat mag optreden in De Doelen tijden het festival Music Matters Day & Night! Ze worden hierbij ondersteund en vergezeld door kinderen van de IKEI blazersklas van OBS De Triangel.

21 december 2012 - Rotterdam's Giga KinderKerstKoor wordt een traditie! Samen zingen bij het ontsteken van de grote kerstboom op de coolsingel met Rass Motivated, rappers Buya & J.Strijder en... burgemeester Ahmed Aboutaleb! Hieronder kun je zien hoe leuk het vorig jaar was!

 Vier basisscholen uit Zevenkamp schreven eigen wijklied

Leerkrachten van 4 basisscholen uit de wijk Zevenkamp hebben tijdens een van onze trainingen een eigen tekst geschreven op ons lied 'Hallo Rotterdam'. Rappers Buya en J. Strijder hebben in een aantal workshops de kinderen een eigen rap laten schrijven.

 Basisschool de Vierambacht over Zangmakers

Leerkrachten van basisschool de Vierambacht waren vanaf het eerste uur betrokken bij de Zangmakers pilot in Rotterdam. Juf Carlijn vertelt over haar ervaringen.

Kinderkerstkoor 2011

400 kinderen zingen samen met burgemeester Aboutaleb op de trappen van het stadhuis

videoclip kinderkerstkoor 320 play

 Lied: Hallo Rotterdam

Speciaal voor alle basisscholen die meedoen aan het project Overal Muziek schreef Zangmakers het lied Hallo Rotterdam.

Hallo Rotterdam met zang