Flashmob Koningsspelen Rotterdam:

Zing en swing voor de Koning en Koningin!

Vrijdag 26 april: 12 scholen.. 1012 kinderen... één beat! Tijdens de flashmob 'Zing en swing voor de Koning en Koningin', georganiseerd door Zangmakers, SKVR en Music Matters, was het groot feest in Rotterdam. Bekijk hieronder het volledige verslag, vanaf de voorbereiding tot en met het optreden. Alles kwam samen op één podium: het Schouwburgplein. (Bekijk ook alle leuke filmpjes van andere optredens onderaan deze pagina!)

Wij bedanken SKVR, Music Matters, de 12 deelnemende scholen en natuurlijk al die geweldige kinderen voor de fantastische samenwerking en een onvergetelijke dag! Het begin van onze droom voor de koning: dat ieder kind zou het magische gevoel dat samen dansen, zingen en muziek maken teweegbrengt kan leren meemaken. Samen mooie dingen maken geeft positieve energie en brengt saamhorigheid.

Dames en heren… hier is uw DJ… Koning Willem-Alexander! Veel succes: in Rotterdam is uw eerste missie alvast geslaagd! (Zelf nog even meezingen? 'De Koning Is Een DJ')

  • Bekijk filmpje flashmob

  • Bekijk de foto's

Het was ons een weekje wel; de aanloop naar de koningsspelen. De voorbereiding met de scholentour was een feest op zich. We voelden ons soms ware popsterren als we een schoolplein opliepen, wat hadden de kinderen en leerkrachten goed geoefend en moeite gedaan om mooie instrumenten te knutselen! Van Hoek van Holland tot Ommoord en van het Zuiderpark tot het Liskwartier, alles en iedereen kwam vandaag samen op het Rotterdamse Schouwburgplein: 12 scholen, 1012 kinderen, 1 beat! Stuk voor stuk verwachtingsvolle kinderen die allemaal hetzelfde wilden laten zien: hoe goed ze hadden geoefend om als KinderKoorOrkest het nieuwe koningspaar te verwelkomen en inspireren

De aanblik van 1012 gouden kroontjes die tegelijkertijd dezelfde kant op bewogen en de intense manier waarop er werd gezongen lieten ons niet onberoerd. Het schijnt te hebben geregend maar dat mocht de pret niet drukken! Op één podium: Music Matters, Winston's Muziekschool, waanzinnige dansers van de SKVR , DJ Mixturess en 'onze huisrappers' Buya en J. Strijder. Samenwerking die trots maakt en naar meer smaakt. Quintis Ristie was de perfecte gastheer en we waren zeer vereerd dat wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs) namens de gemeente Rotterdam samen met de kinderen de wens voor de koning wilde uitspreken!

Samen met 12 Rotterdamse basisscholen:

Van Rijckevorsel, Augustinus, Prinses Margriet, De Christophoor, De Bavokring, Minister Marga Klompé, De Müllerpier, De Wissel, De Elout van Soeterwoude, Fridtjof Nansen, Juliana van Stolberg, Rotterdam College (ZMLK/VO)

https://www.zangexpress.nl/images/stories/articles/projecten/Koningslied/kroontjes-decoratierand-transparant.png

Waar is De Koning Is Een DJ nog meer gezongen en gedanst?

Op verschillende scholen maar ook thuis wordt De Koning Is Een DJ gezongen én gedanst! Er ontstaan zelfs hele schoolorkesten! En in Hoek van Holland maakten ze met de hele school een echte lipdub!

Van Rijckevorselschool,

Hoek van Holland

De Smitshoek, Barendrecht

De Waterlelie, Rotterdam

V.S.V. , Vlissingen

School Vest, Dordrecht

Gwen en Sanne

CBS De Windroos, Delfzijl

 

 

Testlinkje