Speciaal aanmoedigingslied, bedoeld om lekker mee de berg op te fietsen en inzetbaar bij acties voor Alpe d'HuZes!

Logo Alpe dHuZes, https://www.zangexpress.nl/images/stories/articles/projecten/Alpe%20dHuzes/Logo%20Alpe%20dHuZes.jpg

http://www.opgevenisgeenoptie.nl/

Alpe d’HuZes is een bijzonder initiatief in de strijd tegen kanker. Ieder jaar fietsen begin juni duizenden mensen onder het motto 'opgeven is geen optie!' de beroemde Franse berg Alpe d'Huez op om geld in te zamelen.

Op verzoek van Team Zuidplas schreven we met het toenmalige Zangmakers in 2013 een aanmoedigingslied (zie player op deze pagina) , dat tijdens hun uitzwaaitocht langs de route werd gezongen. Een vrolijk en positief lied om lekker mee de berg op te fietsen. Uiteraard wordt in de tekst niet voorbijgegaan aan de diepere boodschap achter Alpe D’HuZes. Iedereen in Nederland mag het liedje gebruiken, dus kom ook in actie:

Zing en kom in actie voor Alpe d'HuZes:

Zing het lied langs de uitzwaaitocht in je eigen plaats om de renners aan te moedigen

Maak je eigen 'fiets-lipdub' of ander zing-fietsfilmpje, zet het op YouTube en laat je sponsoren per aantal viewsOrganiseer je eigen minifietstocht en laat je sponsoren per rondje, enzovoort…

Alpe d'HuKids

Alpe dHuKids Logo, https://www.zangexpress.nl/images/stories/articles/projecten/Alpe%20dHuzes/Alpe%20dHuKids%20Logo.jpg

Kinderen en scholen kunnen ook meedoen aan Alpe d'HuZes via het nieuwe evenement Alpe d'HuKids. Je kunt bijvoorbeeld met je school een eigen actie opzetten en deze actie aanmelden bij Alpe d'HuKids. De opbrengst van die actie komt volledig ten goede aan onderzoek naar kinderkanker. Online vind je een speciaal onderwijsprogramma met 3 lessen voor groep 6-8 en veel inspirerende ideeën voor hoe je mee kunt doen. Succes!!

ZE Alpe dHuZes, http://www.zangexpress.nl/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=118&&Itemid=399&tmpl=digiboard

https://www.zangexpress.nl/images/stories/articles/projecten/Alpe%20dHuzes/ZE_Alpe_dHuZes.png

Hoe werkt het oefenen?

Oefen met de meezingvideo's in de ZangExpress player hierboven.
Aan de linkerkant zie je een keuzemenu: in het eerste (bovenste) filmpje wordt door ons meegezongen. Kun je het alleen? Klik dan op het tweede filmpje zonder zang. Als je met een paar vrienden of vriendinnen zingt, of met een hele klas/school tegelijk, is het leuk om twee groepen te maken en de liedtekst te verdelen. In al onze meezingvideo's werken we met kleuren: gele letters voor de eerste groep en blauwe letters voor de tweede. (Zie hiervoor de aparte oefenvideo's in de player). De witte letters zingt altijd iedereen.

  • Download liedtekst
  • Download lessuggestie
  • Download partituur
  • Download MP3 met zang
  • Download MP3 zonder zang

Meer ZangExpressliedjes?

Kijk bij het Liedjes overzicht. Eventueel per lied ook te downloaden van iTunes. https://www.zangexpress.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=399:hoe-download-ik-een-liedje&catid=39 https://www.zangexpress.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=155:a-z-liedjes&catid=39&Itemid=98

Voor organisaties/scholen is er het abonnement op Mijn Zangexpress Hierin staan alle liedjes, met meezingvideo's, bijbehorende liedteksten, lessuggesties, partituren, diverse werkvormen en online zanglessen klaar om te zingen via digibord of computer. Bij het abonnement inbegrepen is Z-Thuis: hiermee kunnen de kinderen thuis verder zingen!

Neem contact op voor meer informatie.