NIEUWS
16-10-12: 'Hallo Wereld' gaat de wereld over!

De kinderboekenweek is voorbij maar wij zitten middenin de napret: zoveel scholen hebben plezier gehad van ons liedje 'Hallo Wereld'! Inmiddels bijna 18.000 views via youtube en bij de afsluiting van de kinderboekenweek is het op veel plaatsen gezongen, van Maarssen tot Willemstad en van Maastricht tot… New York!!!

Daar zijn we natuurlijk super trots op.

Zing 'Hallo Wereld' tijdens Kinderboekenweek

Heb jij dat ook weleens? Dat je een beetje wegdroomt en je je ineens afvraagt hoe de rest van de wereld eruit ziet? Of wat de kinderen aan de andere kant van de aardbol aan het doen zijn? Speciaal voor de Kinderboekenweek schreven we daar een liedje over dat natuurlijk 'Hallo Wereld' heet! Iedereen kan het gebruiken, dus ook als jij of je school nog niet met Zangmakers zingt. Special guest Raverty maakt met haar rap het feest compleet en met onze meezingvideo’s zing en rap je het zelf zo mee, thuis of in de klas!

  • Zing HALLO WERELD met de Zangmakers player

kinderboekenweek 2012 - hallo wereld

Zing Hallo Wereld in de Kinderboekenweek, https://www.zangexpress.nl/index.php?option=com_zoo&task=item&item_id=91&Itemid=37&tmpl=digiboard

https://www.zangexpress.nl/images/stories/articles/projecten/hallowereld_metzang_320.jpg

bekijkliedtekstbutton, https://www.zangexpress.nl/media/lesmateriaal/liedtekst/33%20Hallo%20Wereld%20tekst.pdf

https://www.zangexpress.nl/images/stories/buttons/bekijkliedtekstbutton.png

  • Download lessuggestie
  • Download partituur

Koop dit lied via iTunes

https://www.zangexpress.nl/images/stories/icons/itunes.png

Zangmakers 'Hallo Wereld' kinderboekenweek 2012, https://www.zangexpress.nl/images/stories/articles/zangmakers/nieuws/kinderboekenweek2012.jpg


Hoe werkt het?

De coupletten in dit liedje zijn een soort canon. Je zingt het dus met meer kinderen tegelijk en door elkaar heen! Om je daarbij te helpen, zie je in de Zangmakers player (klik hierboven) 4 verschillende filmpjes, met daarin steeds blauwe, gele en witte letters.

STAP 1: De witte letters zing je altijd met z'n allen. Kies met je vrienden, klas of school wie er blauw en wie er geel zingt.

STAP 2: Klik op het filmpje met zang en let goed op je eigen kleur.

STAP 3: Nu ga je je eigen kleur oefenen! Iedere kleur heeft daarvoor z'n eigen meezingfilmpje.

STAP 4: Oefen het liedje samen met zang. Let op: om het mooi te laten klinken moet je sommige stukjes wat zachter en soms juist iets harder zingen!

Kun je het zonder hulp? Klik dan op het filmpje zonder zang en optreden maar... succes en veel plezier!!