kerst mannetje, https://www.zangexpress.nl/images/stories/icons/kerst/kerst_mannetje.png

Vorig jaar voor het eerst en nu lijkt een nieuwe traditie geboren: met Zangmakers zingen voor je stad om de kerstperiode in te luiden! De formule is simpel: via de kidswebsite worden alle liedjes klaargezet om op school en thuis te kunnen oefenen. Kinderen krijgen via school de inloggegevens en melden zich van tevoren aan. Iedere school mag vervolgens een aantal kinderen leveren voor het Giga KinderKerstKoor, dat op een afgesproken plaats en tijd ter plekke wordt gevormd!

In Rotterdam...

Vrijdag 21 december, 17.30 - 18.00 uur, buiten voor het Stadhuis aan de Coolsingel.

In 2011 zongen in het kader van het project ‘Overal Muziek’ i.s.m. Music Matters maar liefst 400 kinderen met burgemeester Aboutaleb op de trappen van het Rotterdamse stadhuis, bij het feestelijk ontsteken van de grote kerstboom. Dat was een groot succes, dat dit jaar wordt herhaald: kinderen van 10 verschillende basisscholen vormen samen Rotterdam's Giga KinderKerstKoor!!

Extra bijzonder: Een echt orkest van het SKVR project 'Ieder Kind Een Instrument' (IKEI) zal het koor dit keer begeleiden en we hebben met Rass Motivated ('Unite') en rappers Buya en J. Strijder ('Hallo Rotterdam') weer speciale gasten op het podium!

 Bekijk de video uitnodiging van Burgemeester Aboutaleb!

pijltjes Meer informatie over Rotterdam's Giga KinderKerstKoor 2012

hulstrand, https://www.zangexpress.nl/images/stories/icons/kerst/hulstrand.png

...en dit jaar ook in Dordrecht...

Vrijdag 14 december, 17.00 uur, buiten voor het Stadhuis in Dordrecht.

I.s.m. Stichting Kunstzinnige Vorming ToBe, onze partner in het project 'Alle Scholen Zingen' werd op vrijdag 14 december een groot kerstfeest

Twee van de vier pilot-scholen, Basisschool Noordhove en KBS Pius 10 - aangevuld met nog 4 scholen uit de Drechtsteden (De Tandem uit Zwijndrecht, John F. Kennedy uit Hendrik Ido Ambacht, Het Palet uit Alblasserdam en De Viermaster uit Papendrecht)- deden mee met het Alle Scholen Zingen KinderKerstKoor, dat samen met CDA wethouder Bert van de Burgt en Raadslid Nancy Witsen Elias samen zongen op de beroemde Dordtse Kerstmarkt!

Dit alles onder begeleiding van een echte Live Band.
Het was een groot feest op de trappen van het stadhuis!

hulstrand, https://www.zangexpress.nl/images/stories/icons/kerst/hulstrand.png

...en Oudewater...

Vrijdag 14 december, Kaarsjesavond om 19.00 uur, op de Markt.

Ieder jaar zingt groot en klein in Oudewater met Kaarsjesavond rond de kerstboom op de Markt. Dit jaar zal er ook een speciaal Oudewaters KinderKerstKoor optreden met kinderen van alle 5 basisscholen. Kom je ook meezingen met je broertjes, zusjes vader en moeder?

Je kunt thuis alvast 2 liedjes oefenen op www.zangmakers.nl/kids met de inloggegevens die je van school hebt gekregen.

Als je mee wilt zingen in het speciale Oudewaterse KinderKerstKoor dat die avond gaat optreden met deze 2 liedjes meld je dan aan via . Het koor oefent 1 keer van tevoren op woensdagmiddag 12 december van 14.00-15.00 uur bij basisschool Klavertje 4, Cope 26.

...of ergens anders, op eigen initiatief? Vertel het ons!

Geïnspireerd geraakt? Organiseer je eigen kinderkerstkoor op school, de BSO, bij je thuis of in je eigen straat! Laat je omgeving zien en ervaren dat zingen verbindt. Wij houden ons aanbevolen voor filmpjes...

Fijne Kerstdagen!