ZangExpress: Jouw instrument voor muziek op school!

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen! Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school

Anderen over ZangExpress

“Ik ben afgelopen zaterdag bij ZangExpress 1 geweest. We vonden het heeeel erg leuk en hebben genoten van jullie energie, die wij ook ontzettend hebben gekregen. We zijn stuiterend naar huis gegaan.....”

Juf Denise - OBS de Vijverburgh

 

Op 14 mei 2016 herdenkt Rotterdam het bombardement van 14 mei 1940. Een dag die in het collectieve geheugen van Rotterdam gegrift staat. In de bommenregen en de vuurzee die daarop volgde, kwamen ongeveer 850 mensen om het leven en raakten bijna 80.000 mensen dakloos. 24.000 woningen werden in de as gelegd. Tientallen Duitse vliegtuigen stortten hun verwoestende lading uit boven het hart van de Maasstad en zorgden voor een vuurzee. De stad werd diep in het hart getroffen.

ZangExpress mag bij de officiële herdenking op Plein 1940 een bijdrage leveren; een pop-up koor van 70 kinderen van 5 scholen uit alle hoeken van Rotterdam zal 'Troost elkaar', 'Witte Vlag' en het Wilhelmus zingen. Burgemeester Aboutaleb zal een woord van herdenking spreken en een krans leggen. We zijn vereerd een onderdeel te mogen zijn van dit plechtige moment.
De kinderen van het koor krijgen door hun deelname na afloop van de herdenking nog iets moois aangeboden: Stichting Herdenking 14 mei en de directie van Museum Rotterdam 40-45 NU nodigen hen uit in het museum, waar zij onder meer kennis zullen maken met het dillemaspel 'Onder spanning'. 

 

Herdenken, troosten en hoopvol spreken over de toekomst doen we het beste samen. Iedereen is daarom van harte welkom om bij de herdenking aanwezig te zijn.  
 

Tijd en plaats: 13:00 uur bij het monument 'De Verwoeste Stad' van Ossip Zadkine op Plein 1940

 

 ZING 'TROOST ELKAAR' VIA ONZE PLAYER 

 

 ZING 'WITTE VLAG' VIA ONZE PLAYER 

 

 

Ook eens met je klas meezingen met een pop-up koor?

Mail ons en we houden je op de hoogte van nieuwe kansen!

 

Hieronder een impressie van de herdenking van 2015

IMG 2525  Schermafbeelding 2016 04 15 om 12.36.43 PMSchermafbeelding 2016 04 15 om 12.37.27 PM IMG 2529

 

     

Leuke Video's

ZangExpress liedjeslijst

Reis mee - KvKinderen
Rondje Vervoer
We party hard
Dagen en Maanden
Naar Huis
Naar School
4 Seizoenenlied: Herfst
Rijden
De Provincies
Hallo Wereld
Rondje Vakantie