ZangExpress: Jouw instrument voor muziek op school!

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen! Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school

Anderen over ZangExpress

“Ik ben afgelopen zaterdag bij ZangExpress 1 geweest. We vonden het heeeel erg leuk en hebben genoten van jullie energie, die wij ook ontzettend hebben gekregen. We zijn stuiterend naar huis gegaan.....”

Juf Denise - OBS de Vijverburgh

Zondag 9 oktober was het griezelen geblazen in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam tijdens het jaarlijkse Kinderboekenweekfeest. Extra spannend was het voor de ruim 150 kinderen die mochten optreden bij de opening van deze middag!

Klokslag 12 uur zongen zij het officiële kinderboekenweeklied 'Gruwelijk Eng' van Kinderen voor Kinderen, terwijl de vele belangstellenden de centrale hal van de bieb binnenstroomden. Hierna was het de beurt aan Evita de Roode om de kinderen, toeschouwers én aanwezige kinderboekenweekschrijvers toe te spreken. Luid gejuich steeg op toen zij de namen van de scholen noemden van de kinderen in het pop-up koor. 
Na een kort interview met de schrijvers was het weer de beurt aan de kinderen om hun stemmen te laten horen. Zij zongen 'Hier word ik gelukkig van', een  mooie samenwerking tussen Kinderen voor Kinderen, het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds. Na een ode aan Rotterdam met het officieuze stadslied 'Dit Is De Stad' was het tijd om nog eenmaal "Gruwelijk eng" door de hal te laten schallen. Daarmee was de middag officieel geopend en konden de kinderen terecht bij de vele workshops en spelletjes die op diverse verdiepingen van de bibliotheek voor hen klaar stonden. 

Wat zongen de kinderen geweldig en wat zagen ze er gruwelijk goed uit! Geniet nog even na met onderstaande foto's.
Alle juffen, meesters, ouders, begeleiders, bezoekers en vrijwilligers: enorm bedankt voor jullie inzet en aanwezigheid! Tot volgend jaar?


Foto's: Centrale Bibliotheek Rotterdam

Leuke Video's

ZangExpress liedjeslijst

Hallo Wereld
De Provincies
Naar School
We party hard
4 Seizoenenlied: Herfst
Naar Huis
Reis mee - KvKinderen
Rijden
Dagen en Maanden
Rondje Vervoer
Rondje Vakantie