ZangExpress: Jouw instrument voor muziek op school!

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen! Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school

Anderen over ZangExpress

“Ik ben afgelopen zaterdag bij ZangExpress 1 geweest. We vonden het heeeel erg leuk en hebben genoten van jullie energie, die wij ook ontzettend hebben gekregen. We zijn stuiterend naar huis gegaan.....”

Juf Denise - OBS de Vijverburgh

Van Mozart tot... 2017!

Derde editie 'Van Mozart tot...' 

In 2015 ontwikkelde ZangExpress in samenwerking met het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) 'Van Mozart tot...', een klassieke leerlijn voor bovenbouwleerlingen van het basisonderwijs.

Na het enorme succes van de eerste en tweede editie is 'Van Mozart tot...' terug!

Voor het derde jaar op rij krijgen leerlingen van diverse basisscholen de kans musici van het RPhO en de muziek die zij spelen te leren kennen. Ludwig van Beethoven neemt de kinderen via vijf ZangExpress-lessen mee op een muzikale reis door de tijd en de muziekstukken van o.a. Monteverdi, Mahler en Mozart. Maar daar houdt het niet op. De lessen bereiden de kinderen voor op een bijzondere, interactieve voorstelling van het RPhO met ZangExpress, in De Doelen! 
De vijf muzikale lessen over grote componisten zijn voor alle abonnees in de klas te gebruiken. 

Scholen die zich aanmelden krijgen ieder een eigen rol en oefenpakketje toegewezen. Uiteindelijk vallen alle muzikale puzzelstukjes op hun plek wanneer we samenkomen in De Doelen. 
Iedere les duurt 45 minuten en de player neemt je daarbij bij de hand: met 1 les per week kom je dus goed beslagen ten ijs!

Meedoen? mail naar

 

Check de site van het Rotterdams Philharmonisch voor meer informatie 

Check en like onze 'Van Mozart tot...' facebookpagina 

Bekijk hier alvast een filmpje 

 

koop-op-itunes

 

Wanneer en waar?

 

Donderdag 23 februari 2017, De Doelen Rotterdam

10:00u en 11:30u

 

Vrijdag 10 maart 2017,  De Doelen Rotterdam

10:00u en 11:30u

 

Donderdag 6 april,  De Doelen Rotterdam

10:00u, 11:30u en 13:15u

 


Ook voor scholen buiten Rotterdam!

Hoe mooi zou het zijn om als school samen te zingen met een ensemble van het Rotterdams Philharmonisch Orkest? Jullie kinderen en leerkrachten zijn al ingezongen door ZangExpress, dus mis deze kans niet om ze te laten genieten van een prachtige muzikale voorstelling waarin zij zelf een belangrijke rol hebben.

Meer weten? Hier vind je alle informatie.
Aanmelden kan via .

Hopelijk tot snel... in De Doelen!

         

Leuke Video's

ZangExpress liedjeslijst

Rondje Vakantie
4 Seizoenenlied: Herfst
De Provincies
Naar Huis
Naar School
We party hard
Rondje Vervoer
Hallo Wereld
Dagen en Maanden
Rijden
Reis mee - KvKinderen