ZangExpress: Jouw instrument voor muziek op school!

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen! Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school

Anderen over ZangExpress

“Ik ben afgelopen zaterdag bij ZangExpress 1 geweest. We vonden het heeeel erg leuk en hebben genoten van jullie energie, die wij ook ontzettend hebben gekregen. We zijn stuiterend naar huis gegaan.....”

Juf Denise - OBS de Vijverburgh

 

KBW

 

Binnenkort is het Kinderboekenweek: dat betekent voor ons inmiddels traditioneel samen optrekken met Kinderen voor Kinderen.

Zij schreven dit jaar het vrolijke Voor Altijd Jong: alweer zo'n aanstekelijke hit om met of voor alle opa's en oma's te zingen. Wij hebben het lied didactisch bewerkt, zodat het gemakkelijk en mooi in alle klassen kan worden gezongen. In een tutorial worden de kinderen (en leerkrachten) stap voor stap bij de hand genomen om het hele liedje te oefenen. Instuderen met je klas of zelfs de hele school wordt zo een fluitje van een cent.

Op 9 oktober 2016 zullen we het lied met een pop-upkoor van jong én oud zingen bij het Kinderboekenweekfeest in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. We zijn erg benieuwd in welke bibliotheken het lied nog meer zal gaan klinken! 

Maak vooral gebruik van onze handige player, ook wanneer je nog geen abonnee van ons bent!

De truc is om je groep te verdelen in  GELE  en  BLAUWE  zangers ieder de tekst in zijn eigen kleur te laten volgen. De  WITTE   letters zingt altijd iedereen. 

Veel plezier! 

 

Aan de slag: Zing 'voor altijd jong' met de zangexpress player 

Still voor altijd jong

 

Werkt de player niet? Het zou kunnen dat Adobe Flashplayer op je computer is verouderd. Je kunt hem hier gratis downloaden of updaten: https://get.adobe.com/nl/flashplayer/ Vergeet niet om daarna je computer even opnieuw op te starten.

 

 Download Hier het volledige lespakket met zanginstructie 

 

Wil je het liedje ook zonder computer kunnen horen en zingen? Dat kan!
De opbrengsten van Kinderen voor Kinderen zijn altijd bestemd voor kinderen die het moelijk hebben. 

 KOOP het liedje via i-tunes en steun kinderen voor kinderen   

   

Leuke Video's

ZangExpress liedjeslijst

Rondje Vervoer
Reis mee - KvKinderen
Naar School
4 Seizoenenlied: Herfst
De Provincies
We party hard
Naar Huis
Rijden
Dagen en Maanden
Hallo Wereld
Rondje Vakantie