knop abonnementknop nieuwsbrief

Reacties

Thuis muziek maken met ZangExpress

Met de digitale muziekmethode van ZangExpress leren kinderen zelf muziek maken. Normaal onder begeleiding van de leerkracht in de klas, maar omdat de meeste ouders en kinderen nu thuis zijn, hebben we een deel van de vrolijke meezingliedjes, energizers en opdrachten openbaar gezet. Zo willen we álle ouders en kinderen in Nederland laten genieten van zelf muziek maken en daarmee positieve energie meegeven. Dus pak jouw instrumenten (pak hagelslag, stok, emmer, bestek etc.) uit de kast, oefen de beats, de teksten, de danspasjes en organiseer zo jullie eigen woonkamerconcert.

de thuis-muziek-maak-challenge

Leef je uit en maak kans op een professionele videoclip, zangles of jouw eigen liedje wordt geproduceerd in een echte studio. Hoe doe je mee? 

  1. Kies een liedje uit van ZangExpress
  2. Neem jezelf zingend op of schrijf zelf een liedje op de instrumentale versie. Beide is goed, je mag dus ook zingen op de bestaande zangtekst.
  3. En willen jouw ouders, broers, zussen ook meedoen? Organiseer dan jouw eigen huiskamerconcert en breng dit in beeld.
  4. Publiceer op YouTube of een ander social media kanaal, tag @Shary-An en @ZangExpress én stuur jouw (link naar) video met contactgegevens naar

Wil je jouw eigen tekst schrijven op één van onze liedjes, bekijk dan eerst ons vormlied om een goed beeld te krijgen van coupletten, refreinen & bruggen en download hier het werkblad. Kan iemand uit jouw familie al bladmuziek lezen, dan kan je per liedje ook de partituur downloaden. Kan dat niet, geen probleem, je hebt nog net zoveel kans om in de prijzen te vallen.

Download werkblad voor het schrijven van jouw eigen liedje

De actie loopt tot en met 3 mei, daarna zullen de eerste winnaars bekend worden gemaakt. Voor die tijd zullen we een selectie van de ingezonden video's regelmatig delen op onze social media kanalen (uiteraard alleen met toestemming van de ouders).

Veel zangplezier!

Hieronder enkele uitgelichte liedjes en daaronder de Zingwijzer waarin je het complete openbare aanbod op een rij ziet voor alle leeftijden. We hopen je snel te horen en wensen je veel zangplezier!

Volg ZangExpress ook op YouTubeTikTok, Facebook & Instagram

Groep 4-8 | Voor altijd verbonden, 't zit in ons DNA.

Groep 1-4 | Oefen al zingend de dagen en maanden.

Groep 3-5 | Een vrolijk liedje uit de Antillen

Groep 5-7 | Zingend alle provincies van Nederland leren.

Groep 4-8 | Dit vormlied helpt jou om zelf een liedje te schrijven.

Groep 5-8 | Wat moet je ook zonder wifi code? 

Groep 1-6 | Met dit liedje wordt opruimen een feest!

Groep 6-8 | Speciaal voor de Rotterdammers onder ons.

Zingwijzer - Voor iedereen

Klik op de play-button voor een kort audio fragment. Als je op de titel klikt kom je in de player terecht. Daar kan je meezingen met de filmpjes en de les verder bekijken. Achter de titel staat voor welke groepen het liedje geschikt is.

Deel deze pagina met iedereen die zangplezier verdient