ZangExpress: Jouw instrument voor muziek op school!

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen! Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school

Anderen over ZangExpress

“Ik ben afgelopen zaterdag bij ZangExpress 1 geweest. We vonden het heeeel erg leuk en hebben genoten van jullie energie, die wij ook ontzettend hebben gekregen. We zijn stuiterend naar huis gegaan.....”

Juf Denise - OBS de Vijverburgh

Wilhelmus

Koning Willem-Alexander wordt dit jaar 50 jaar! Voor ZangExpress een goede reden om het Wilhelmus uit de kast te trekken en eens mooi op te poetsen.Want of je nu op een oranjemarkt staat, stilstaat om te herdenken, Bevrijdingsdag viert of meebrult nét voor de aftrap van een voetbalwedstrijd van Oranje, het loont altijd om het Wilhelmus goed te kennen!

Roosje leert je het volkslied snel aan en bereidt je voor op de verschillende toonsoorten waarin dit lied overal in Nederland wordt gezongen. Ken je het Wilhelmus al goed? Maak dan indruk op je ouders, juf, meester, buren, vrienden en bezoekers van de vrijmarkt door een mooie tweede ('rode') of zelfs derde ('blauwe') stem in te zetten. Dat kan natuurlijk ook met je klas!

Hoe werkt het?

Zing mee met de rode, witte en blauwe stem! In de player vind je alle handige oefenvideo's en juf Roosje warmt je stem goed op in de minizangles.

...Ben je er klaar voor? 

Oefen het Wilhelmus met de ZangExpress player

wilhelmus zangexpress player

Download de partituur van het Wilhelmus

Veel plezier met oefenen! 

Benieuwd naar andere ZangExpress muzieklessen? Gluur even binnen bij ZangExpress of vraag een proefabonnement aan!

Leuke Video's

ZangExpress liedjeslijst

De Provincies
Hallo Wereld
Rondje Vakantie
Naar Huis
Reis mee - KvKinderen
We party hard
Naar School
Rondje Vervoer
Dagen en Maanden
4 Seizoenenlied: Herfst
Rijden