De Kindermuziekwinkel is een begrip als het gaat om instrumenten voor kinderen. Zij bieden een breed scala aan schoolinstrumenten tegen een lage prijs; van boomwhackers tot klankstaven en van schud-eitjes tot cajons. ZangExpress heeft verschillende ritmische- en melodische pakketten samengesteld waarmee je direct aan de slag kunt met de ZangExpress play-along video's. Je bestelt deze pakketten eenvoudig via de website.

Ga naar de speciale ZangExpress-pagina van Kindermuziekwinkel

Cultuurparticipatie is het actief meedoen aan kunst en cultuur. Het Fonds voor Cultuurparticipatie stimuleert actieve deelname aan cultuur. Ze dragen bij aan een open samenleving waarin mensen van alle leeftijden en achtergronden hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Dit doen ze door mensen, organisaties en overheden te ondersteunen en met elkaar te verbinden.

Meer informatie over Fonds Cultuur Participatie

De gemeente Rotterdam wil dat de stad een sterk cultureel klimaat heeft. Ze willen optimale voorwaarden scheppen voor de productie van kunst en cultuur, voor de toegankelijkheid ervan en voor het delen van informatie, kennis en middelen. Hiervoor stellen ze meerjarige subsidies beschikbaar en subsidies voor de uitvoering van eenmalige projecten. Per jaar behandelen ze zo'n 700 subsidieaanvragen.

Meer informatie over Gemeente Rotterdam - Kunst en CultuurMeer informatie over Gemeente Rotterdam - Kunst en Cultuur

In Rotterdam wordt op vele manieren gewerkt aan het verbeteren en verspreiden van muziekonderwijs aan kinderen en jongeren. Om dit zo goed mogelijk te doen zijn verschillende partijen uit de kunstsector, onderwijs en gemeente de samenwerking aangegaan onder de naam “De Rotterdamse Muziekcoalitie”.

ZangExpress is één van de partners binnen deze coalitie.

Music Matters Makes People Meet. Zij zetten de kracht van muziek in om Rotterdammers bijeen te brengen. Met verschillende (gratis) projecten voor kinderen, jongeren en volwassenen dringen ze door tot de haarvaten van onze prachtige havenstad. Ze gaan daarbij altijd uit van de (muzikale) belevingswereld van kinderen en jongeren. Op deze manier dragen ze bij aan de vernieuwing van muziekonderwijs en muzikale talentontwikkeling, en helpen ze kinderen en jongeren hun eigen muzikale stem te vinden en verder te ontwikkelen.

Meer informatie over Music Matters

Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) is het grootste Centrum voor de Kunsten van Nederland. Zij bieden cursussen, workshops en evenementen in de kunstdisciplines: muziek, dans, theater, beeldende kunst, mode & design, fotografie & media en schrijven.

Meer informatie over SKVR