In de huidige maatschappij, waarin technologie zich in een hoog tempo ontwikkelt en we daar met zijn allen enthousiast gebruik van maken, is soms weinig tijd om ergens bij stil te blijven staan. We zijn gewend geraakt aan snelle antwoorden. Terwijl het juist heel prettig is als er af en toe een pas op de plaats kan worden gemaakt.

Muziek maken helpt daarbij. Ieder creatief proces, van het je eigen maken van een vaardigheid (een liedje leren zingen of spelen) tot het zelf creëren van iets nieuws vraagt om tijd. Je moet iets vaker oefenen totdat je het echt kunt. Tussentijd.

Tijd voor het aanboren van je eigen bron, om te onderzoeken, te ontdekken, te vertragen, maar ook om connectie maken met jezelf en je omgeving. Dankzij muziek ontstaat er ruimte voor verbinding en creativiteit. Muziek zit in je lijf en begint met zingen, met de stem als instrument dat iedereen bij zich heeft. Iedereen kan zingen! Zingen gaat niet over techniek of een wedstrijd. Iedereen heeft een instrument waarmee hij zich kan en mag uitdrukken. Lachen, huilen, zingen. Ademhalen.

Het onderwijs is veelal gericht op de cognitieve ontwikkeling. Muziek heeft als bijzondere eigenschap dat het een connectie maakt tussen de emotionele, cognitieve en creatieve ontwikkeling. Tussen mensen. Het is als water dat overal tussendoor stroomt en alles met elkaar verbindt.

ZangExpress streeft ernaar om alle kinderen, jongeren en volwassenen te laten ervaren hoe fijn het is om muziek te maken. En hoe heerlijk het is om van mooie muziek te kunnen genieten. De 21e eeuwse technologie, met al haar digitale mogelijkheden, is hierbij een hulpmiddel. Het doel is muziek!

Deskundigheidsbevordering

ZangExpress is een digitale methode voor muziekeducatie voor groep 1 t/m 8 van het basisonderwijs, in combinatie met deskundigheidsbevordering voor de groepsleerkracht.

Via de methode “Teach the teacher” worden leerkrachten getraind om zelfstandig te kunnen werken met de digitale methode. Via handige tutorials (zoals mini-zanglessen, opwarmers en uitleg van ons play-along systeem voor schoolinstrumentarium) voor in de klas worden zij bij de les(voorbereiding) extra ondersteund.

Ook kunnen enthousiaste leerkrachten zich certificeren tot ZangExpert en diverse verdiepingscursussen volgen. Met deze kennis kunnen zij hun collega’s weer extra ondersteunen. Zo wordt muziekonderwijs binnen de school geborgd; leerkrachten stimuleren elkaar, helpen elkaar op weg en leren van elkaar!

Lees hier meer over de ZangExpress methode

Vraag een demo van ZangExpress aan