ZangExpress: Jouw instrument voor muziek op school!

ZangExpress is een complete (digitale) methode voor muziekeducatie, in combinatie met deskundigheidsbevordering. Zang is hierbij het uitgangspunt, want muziek op school begint met zingen! Ieder kind geniet van nature van zingen en muziek maken. De basisschool is de ideale plek om dit spelenderwijs en structureel te faciliteren maar dit gaat niet iedere leerkracht even gemakkelijk af. ZangExpress helpt en inspireert.

Hoe werkt ZangExpress?

muziek op school

Anderen over ZangExpress

“Ik ben afgelopen zaterdag bij ZangExpress 1 geweest. We vonden het heeeel erg leuk en hebben genoten van jullie energie, die wij ook ontzettend hebben gekregen. We zijn stuiterend naar huis gegaan.....”

Juf Denise - OBS de Vijverburgh

Het is die tijd van het jaar; alle kerstklassiekers mogen weer uit de kast getrokken worden! Wat is er heerlijker dan met elkaar de liedjes te zingen die iedereen al in zijn kerst-dna heeft meegekregen? Maar dan wel in een nieuw en uitdagend jasje!

De heren van Percossa ontwikkelden daarom voor ZangExpress speciaal voor de bovenbouw een muzikaal arrangement bij klassieker Jingle Bells.
Struin de muziekkast maar af; je kunt vrijwel elk instrument gebruiken bij dit lied! Speel de noten mee op je melodische instrument of ga los met de bodypercussie en slaginstrumenten. Heb je een handige Harrie of technische Tessa in de klas? Zij kunnen aan de slag met het maken van een heuse, ritmische ZangExpress.
Na even goed oefenen kan groep 7 en 8 de rest van de school live begeleiden bij het schoolbrede kerstoptreden!

Abonnees vinden de player met alle tools achter de inlog (Leerlijn groep 7 & 8 en A-Z liedjes)

Ritmische leerlijn met percossa

Jingle bells is de eerste muziekles die voortkomt uit onze samenwerking met Percossa. Samen met hen ontwikkelen we de ritmische leerlijn voor alle leerjaren. De komende tijd kun je  dus nog meer liedjes en lessen verwachten met Percossa. Houd de site in de gaten!

Nog geen abonnee?

Hieronder krijg je een voorproefje op Jingle Bells. 
Vraag een proefabonnement aan en ontdek alle singalong- en playalong-video's van Jingle Bells én al onze andere digitale (kerst)lessen!

Percossa met de ZangExpress 

 

 

 

Leuke Video's

ZangExpress liedjeslijst

Rijden
Rondje Vakantie
Rondje Vervoer
De Provincies
Naar School
We party hard
4 Seizoenenlied: Herfst
Hallo Wereld
Dagen en Maanden
Naar Huis
Reis mee - KvKinderen