Hier vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen.

Abonnementen en trainingen

Je kunt zowel als organisatie als individu abonnee worden van ZangExpress. ZangExpress werkt volgens de methode Teach-the-Teacher. Via de training Start de ZangExpress krijg je alle tools aangeboden om in de klas aan de slag te gaan met onze methode. Via diverse trainingen voor het team én voor individuele leerkrachten, zorgen we voor borging van muziekonderwijs op jullie school.

Het doel is altijd: meer muziek in de klas! Wij kijken graag hoe wij jullie hier het best bij kunnen ondersteunen.

Lees hier meer over onze werkwijze.

Neem contact met ons op. Samen kijken we welk abonnement het best bij jouw organisatie past.

De kosten van een abonnement zijn afhankelijke van de abonnementsvorm. Voor scholen hanteren we een tarief van 1,50 euro per leerling + 75 euro opstartkosten.

Vraagt jouw situatie om een abonnement op maat? Overleg met ons over de mogelijkheden.

Van de Start de ZangExpress training voor het hele team tot indivuele training t.b.v. het Certificaat ZangExpert.

Je vindt alle informatie over onze methodiek en trainingen hier.

Inloggen en beheren

Wat vervelend dat het inloggen niet lukt! Wat is precies het probleem?

  1. Je inlogggevens kloppen niet: Jouw organisatie heeft binnen jullie team een beheerder van het ZangExpress account aangewezen, die voor iedereen een eigen Mijn ZangExpress aanmaakt. Deze persoon kan je vertellen wat je inloggegevens zijn of eventueel je wachtwoord voor je wijzigen. Jij ontvangt dan automatisch een mail met je inloggegevens.
     
  2. Je bent je inloggegevens kwijt: Vraag de gegevens ook in dit geval aan je beheerder. Hij of zij kan je waarschijnlijk de codes vertellen of anders als beheerder je wachtwoord wijzigen. Je krijgt dan een mail met je nieuwe inloggegevens. Leen geen inlog van een collega! Je kan dan immers geen liedjes in je eigen groep zetten. Oftewel: je klas kan niet thuis zingen! Zonde, toch?
     
  3. Je ontvangt geen mail met je inloggegevens: Heb je je spam al gecheckt? Soms komen mails daarin terecht.

Alles gecheckt maar nog geen oplossing? Vraag de beheerder van jullie school om even contact met ons op te nemen. We lossen het probleem dan zo snel mogelijk op!

Wat fijn dat je de beheerder wil zijn van je school!

Over het algemeen heeft de beheerder het meeste werk te doen aan voor de start van het nieuwe schooljaar. Voor elke klas moet een groep worden aangemaakt en aan elke groep moeten de juiste leerkrachten gehangen worden. Zonder dit raamwerk kunnen de leerkrachten niet van start. Je doet dus ongelooflijk belangrijk werk! We ondersteunen je daarin natuurlijk graag.
De beheerder vindt achter de inlog, onder het normale menu rechts, het beheerdersmenu. Hiermee kun je de gegevens van alle teamleden bekijken en aanpassen. 

Komt een collega bij je met een vraag over de inloggegevens van zijn of haar groep? Laat ze op hun eigen account inloggen en kijken bij "Mijn Groepen". Daar kunnen ze de inloggegevens van hun groep vinden en eventueel het wachtwoord zelf aanpassen.

Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op!

ZangExpress methode

Ja!

In 2016 lanceerde ZangExpress de SLO doorlopende leerlijn in het lesmateriaal. Deze leerlijn voldoet aan de kerndoelen van Tule. Binnen de leerlijn vind je complete muzieklessen met lessuggestie en leerdoelen.

Lees meer over onze doorlopende leerlijn.

Benieuwd of ZangExpress ook wat voor jou is? Gluur even binnen of neem contact op om meer te weten te komen. Of een proefabonnement aan te vragen!

Leuk dat je op de hoogte wilt blijven! Het laatste nieuws over events, optredens, nieuw lesmateriaal en andere leuke dingen lees je in de Nieuwsbrief. Meld je hier aan!

Je vindt ons natuurlijk ook op Facebook en Twitter.

ZangExpress ontwikkelt steeds weer nieuwe liedjes en lesmateriaal. De liedjes sluiten aan op het stemgebruik van kinderen van verschillende niveaus en de afwisseling is groot: van rap tot meerstemmig, R&B tot reggae, alle stijlen komen aan bod. Ook bevat ons lesmateriaal verschillende lessen voor schoolinstrumentarium, inclusief duidelijke en inspirerende tutorial.

Voor inspiratie leggen we ons oor altijd te luisteren bij de leerkrachten! Kerst, verliefd zijn, pesten, spellingsproblemen of dierendag: het komt allemaal voorbij en wordt ook met steeds weer nieuwe thema's aangevuld.

Heb jij een suggestie voor een thema of muziekstijl? Laat het ons weten!

Zeker weten! Ons systeem is gericht op zowel beginners als gevorderden.

Met de training “Start de ZangExpress” stomen we je in no time klaar voor het werken met ons digitale materiaal. We geven je de pedagogische en didactische tools om veilig en vrolijk met de kinderen te zingen. Wij geloven dat elke stem gehoord mag worden. Zingen geeft energie, het verbindt en maakt je blij. Heel belangrijk is daarbij dat de leerkracht met plezier en enthousiasme staat te zingen, dan volgen de kinderen vanzelf!

Benieuwd of ZangExpress ook wat voor jou is? Gluur even binnen of neem contact op om meer te weten te komen. Of een proefabonnement aan te vragen!

Jazeker!

ZangExpress is gestart in Rotterdam en verspreidde zich langzaam over Noord en Zuid-Hollang. Vanaf 2017 zijn we actief in heel het land. Neem gerust contact op om te informeren hoe ZangExpress kan bijdragen aan de muziek educatie in jouw regio!

Wij zijn ook partner voor de landelijke subsidie Impuls Muziekonderwijs! Wij hebben ruime ervaring met het – succesvol – aanvragen van deze subsidie en helpen u graag.

Benieuwd of ZangExpress ook wat voor jou is? Gluur even binnen of neem contact op om meer te weten te komen. Of een proefabonnement aan te vragen!

Dat kan!

Vraag een proefabonnement aan via ons contactformulier en krijg toegang tot al het ZangExpress lesmateriaal!

ZangExpress is er voor iedereen die, aldanniet professioneel, met kinderen werkt. Dit zijn onder meer (vak)leerkrachten, BSO medewerkers, muzikanten en buurtwerkers.

Benieuwd of ZangExpress ook wat voor jou is? Gluur even binnen of neem contact op om meer te weten te komen of een proefabonnement aan te vragen!