Ik heb een vraag over...

 

...de zangexpress methode

Voor wie is ZangExpress?

ZangExpress is er voor iedereen die, aldanniet professioneel, met kinderen werkt. Dit zijn onder meer (vak)leerkrachten, BSO medewerkers, muzikanten en buurtwerkers.

pijltjes Benieuwd of ZangExpress ook wat voor jou is? Gluur even binnen of neem contact op om meer te weten te komen. Of een proefabonnement aan te vragen!

Ik heb geen zangervaring. Kan ik dan wel zingen met ZangExpress?

Zeker weten! Ons systeem is gericht op zowel beginners als gevorderden.

Met de training “Start de ZangExpress” stomen we je in no time klaar voor het werken met ons digitale materiaal. We geven je de pedagogische en didactische tools om veilig en vrolijk met de kinderen te zingen.
Wij geloven dat elke stem gehoord mag worden. Zingen geeft energie, het verbindt en maakt je blij. Heel belangrijk is daarbij dat de leerkracht met plezier en enthousiasme staat te zingen, dan volgen de kinderen vanzelf!

pijltjes Benieuwd of ZangExpress ook wat voor jou is? Gluur even binnen of neem contact op om meer te weten te komen. Of een proefabonnement aan te vragen!

Is ZangExpress in heel Nederland actief?

Jazeker!

ZangExpress is gestart in Rotterdam en verspreidde zich langzaam over Noord en Zuid-Hollang. Vanaf 2017 zijn we actief in heel het land. Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op om te informeren hoe ZangExpress kan bijdragen aan de muziek educatie in jouw regio!
Wij zijn ook partner voor de landelijke subsidie Impuls Muziekonderwijs! Wij hebben ruime ervaring met het – succesvol - aanvragen van deze subsidie en helpen u graag.

pijltjes Benieuwd of ZangExpress ook wat voor jou is? Gluur even binnen of neem contact op om meer te weten te komen. Of een proefabonnement aan te vragen!

Heeft ZangExpress een doorlopende leerlijn?

Ja!
In 2016 lanceerde ZangExpress de SLO doorlopende leerlijn in het lesmateriaal. Deze leerlijn voldoet aan de kerndoelen van Tule. Binnen de leerlijn vind je complete muzieklessen met lessuggestie en leerdoelen.

pijltjes Lees meer over onze doorlopende leerlijn.
pijltjes Benieuwd of ZangExpress ook wat voor jou is? Gluur even binnen of neem contact op om meer te weten te komen. Of een proefabonnement aan te vragen!

Hoe komen de liedjes tot stand?

ZangExpress ontwikkelt steeds weer nieuwe liedjes en lesmateriaal. De liedjes sluiten aan op het stemgebruik
van kinderen van verschillende niveaus en de afwisseling is groot: van rap tot meerstemmig, R&B tot reggae,
alle stijlen komen aan bod. Ook bevat ons lesmateriaal verschillende lessen voor schoolinstrumentarium, inclusief
duidelijke en inspirerende tutorial.

Voor inspiratie leggen we ons oor altijd te luisteren bij de leerkrachten! Kerst, verliefd zijn, pesten, spellingsproblemen
of dierendag: het komt allemaal voorbij en wordt ook met steeds weer nieuwe thema's aangevuld.  

pijltjes Heb jij een suggestie voor een thema of muziekstijl? Laat het ons weten!

Kan ik ZangExpress uitproberen?

Dat kan!

Vraag een proefabonnement aan via ons contactformulier en krijg toegang tot al het ZangExpress lesmateriaal! 

Hoe blijf ik op de hoogte van nieuws over ZangExpress?

Leuk dat je op de hoogte wilt blijven!
Het laatste nieuws over events, optredens, nieuw lesmateriaal en andere leuke dingen lees je in de Nieuwsbrief. Meld je hier aan!
Je vindt ons natuurlijk ook op Facebook en Twitter.

 

...abonnementen en trainingen

Hoe word ik abonnee?

Je kunt zowel als organisatie als individu abonnee worden van ZangExpress.
ZangExpress werkt volgens de methode Teach-the-Teacher. Via de training Start de ZangExpress krijg je alle tools aangeboden om in de klas aan de slag te gaan met onze methode. Via diverse trainingen voor het team én voor individuele leerkrachten, zorgen we voor borging van muziekonderwijs op jullie school.
Het doel is altijd: meer muziek in de klas! Wij kijken graag hoe wij jullie hier het best bij kunnen ondersteunen. 

pijltjes Lees hier meer over onze werkwijze.
pijltjes Neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op. Samen kijken we welk abonnement het best bij jouw organisatie past.

Wat kost een abonnement?

De kosten van een abonnement zijn afhankelijke van de abonnementsvorm. Voor scholen hanteren we een tarief van 1,50 euro per leerling + 75 euro opstartkosten.

pijltjes Kijk hier voor een volledig overzicht van onze abonnementsvormen en bijbehorende kosten.
pijltjes Vraagt jouw situatie om een abonnement op maat? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons over de mogelijkheden.

Welke trainingen bieden jullie aan?

Van de Start de ZangExpress training voor het hele team tot indivuele training t.b.v. het Certificaat ZangExpert:
Je vindt alle informatie over onze methodiek en trainingen hier.

 

...inloggen op 'Mijn ZangExpress' en beheren van groepen

Het lukt me niet om in te loggen op 'Mijn ZangExpress'. Hoe los ik dit op?

Wat vervelend dat het inloggen niet lukt! Wat is precies het probleem?

Je inlogggevens kloppen niet: Jouw organisatie heeft binnen jullie team een beheerder van het ZangExpress account aangewezen, die voor iedereen een eigen Mijn ZangExpress aanmaakt. Deze persoon kan je vertellen wat je inloggegevens zijn of eventueel je wachtwoord voor je wijzigen. Jij ontvangt dan automatisch een mail met je inloggegevens.

Je bent je inloggegevens kwijt: Vraag de gegevens ook in dit geval aan je beheerder. Hij of zij kan je waarschijnlijk de codes vertellen of anders als beheerder je wachtwoord wijzigen. Je krijgt dan een mail met je nieuwe inloggegevens. Leen geen inlog van een collega! Je kan dan immers geen liedjes in je eigen groep zetten. Oftewel: je klas kan niet thuis zingen! Zonde, toch?

Je ontvangt geen mail met je inloggegevens: Heb je je spam al gecheckt? Soms komen mails daarin terecht. 

Alles gecheckt maar nog geen oplossing? Vraag de beheerder van jullie school om even Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op te nemen. We lossen het probleem dan zo snel mogelijk op!

Ik ben beheerder en loop tegen problemen aan. 

Wat fijn dat je de beheerder wil zijn van je school! 

Over het algemeen heeft de beheerder het meeste werk te doen aan voor de start van het nieuwe schooljaar. Voor elke klas moet een groep worden aangemaakt en aan elke groep moeten de juiste leerkrachten gehangen worden. Zonder dit raamwerk kunnen de leerkrachten niet van start. Je doet dus ongelooflijk belangrijk werk! We ondersteunen je daarin natuurlijk graag.

Loop je vast of ben je het even kwijt? Check allereerst of je ingelogd bent als beheerder en niet als leerkracht.
Check of eventuele automatische mails (bijvoorbeeld met wachtwoorden) niet in je spam terecht zijn gekomen.
pijltjes Hulp nodig? Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op!

 

...de ZangExpress player

De filmpjes spelen niet af. Hoe kunnen we dat oplossen?

De beveiliging van het schoolnetwerk hanteert vaak een lijst met toegestane websites. Waarschijnlijk staan de ZangExpress website en de server waar de filmpjes vandaan worden gehaald nog niet op die lijst.

Dit is op te lossen door via de ICT-contactpersoon van school onderstaande 4 ip-adressen toe te laten voegen aan die lijst met toegestane websites:

IP-adres ZangExpress website:

5.61.248.226  en  5.61.248.226 

IP-adres mediaserver waar de player de filmpjes ophaalt:

5.61.248.226  en  5.61.248.226 

Daarnaast moeten ook poortnummers 1935 en 8088 worden opengezet. 

Er staan verschillende filmpjes in de player. Waar begin ik mee?

Werk in de player in principe van boven naar beneden. Wij zetten de verschillende onderdelen in die volgorde in de player. 
Vaak staat in de lessuggestie bij het lied uitgelegd hoe je de les het beste aan kunt pakken. Wij hanteren hierbij de zingen-luisteren-zingen methode. Dit is een cyclische methode van onderzoeken, evalueren en bijsturen.
Natuurlijk mag je daarnaast ook je eigen creativiteit gebruiken! 

pijltjes Lees meer over de ZangExpress methode.

 

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op en we helpen je zo snel mogelijk.

 

Onze partners

... We zoeken naar de liedjes.

test